ПЕТРО РИХЛО нагороджений німецькою премією імені Ґеорґа Дегіо

Німецький форум східноєвропейської культури 2015-го року присудив премію в царині культури імені Ґеорґа Дегіо перекладачу, есеїсту та літературознавцю Петру Рихлу. Другим лауреатом став чеський кінематографічний проект.

Про це у четвер, 10 вересня, повідомляється на сайті Німецького форуму східноєвропейської культури, який присуджує цю премію. Як повідомлено на сайті, другим лауреатом премії став чеський кінематографічний проект «Alois Nebel».

Церемонія вручення премії відбудеться 24 вересня у Берліні. За присудження відзнаки українцеві висловилося журі з семи членів. У їхньому рішенні зазначається, що Петро Рихло, який від 1976 року працює на кафедрі зарубіжної літератури та теорії літератури в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федковича, став «живим нагадуванням про давно зниклий німецькомовний літературний ландшафт Буковини».

Журі наголосило також, що професор Петро Васильович Рихло «спрямовує увагу своїх студентів і аспірантів на Атлантиду під назвою Буковина, завдяки витонченим перекладам, успішним літературним фестивалям та фаховим науковим розвідкам». Як відомо, Петро Рихло – один із засновників міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz».

Нагадаємо, 2012 року Петра Рихла вшанували орденом «За заслуги перед ФРН».

Вл.інф

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *