Водіям знову підвищили побори

Президент України Віктор Янукович підписав закон, згідно з яким посилюється відповідальність за порушення при перетині залізничних переїздів. Закон №4950-VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення правил руху через залізничні переїзди та перевезення пасажирів автомобільним транспортом» вносить зміни до статті 123 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За новими правилами, якщо водій транспортного засобу порушив правила руху через залізничний переїзд, йому загрожує штраф у розмірі 20-25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тобто 340-425 гривень.

Так, згідно з документом, збільшуються штрафи для водіїв за в’їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонено (з 20-25 до 50-70 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850-1190 гривень) з вилученням транспортного засобу. Крім того, за це правопорушення водія можуть позбавити права керування транспортним засобом на термін від 6 місяців до 1 року з вилученням транспортного засобу. За аналогічне правопорушення водій, який здійснює послуги з перевезення пасажирів або небезпечних вантажів, може бути позбавлений права керування транспортом на термін від 1 року до 3 років.

Разом із тим документ встановлює, що перевезення пасажирів автобусами в нічний час, за винятком тих, які здійснюються на маршрутах загального користування в режимі регулярних перевезень, тягне за собою накладення на водіїв штрафу від 50 до 80 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850-1360 гривень). До перевезень пасажирів автобусами в нічний час (з 22.00 до 6.00) допускаються автобуси, обладнані тахографами реєстрації режимів праці та відпочинку водіїв.

Підрозділи обласної автоінспекції вже вивчають зміни до адміністративного законодавства для застосування їх на практиці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *