Перші кубометри екологічного біогазу пішли в газотранспортну систему України

Про це повідомив Міністр агрополітики Микола Сольський. Він сказав також, що в Україні відкрився перший біометановий завод. За об’ємом виробництва підприємство забезпечуватиме  близько 1500 споживачів на рік.

За словами Миколи Сольського, Україна має великий потенціал виробництва  біометану. Українські аграрії неабияк зацікавлені в розвитку цієї галузі і вже готові долучатися. Будівництво нових потужностей або переобладнання існуючих дозволить не лише відмовитися від імпорту газу, що сприятиме нашій енергетичній безпеці, а й зможе перетворити Україну на надійного експортера біометану, а також забезпечить енергетичну децентралізацію України.

«Тема біометану жива, цікава, і дуже добре, що в Україні працюють підприємства, які готові долучитись до розвитку цієї галузі. Я знаю, що вони вивчили європейський досвід, ознайомились з роботою біометанових  заводів в різних країнах. Впевнений, цей досвід буде успішно реалізований в Україні. Зі свого боку Міністерство сприяло розробці законодавчої бази задля розвитку біометанової галузі», – наголосив Микола Сольський.

Довідково: Біогаз – загальна назва суміші горючих газів, що отримується як результат процесу природного розкладання різних органічних речовин – метанового бродіння. Біометан – це очищений біогаз з відходів харчової промисловості й тваринництва, осаду стічних вод та органічної фракції побутових відходів, який можна закачати в українську газотранспортну систему  та використовувати як природний газ. Біометан –  екологічний газ, найдешевший з можливих відновлюваних газів.

Пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *