Рада звернулася до країн-членів НАТО щодо прискорення вступу України до Альянсу

Нардеп Сергій Євтушок висловив сподівання, що після вступу до НАТО Фінляндії та Швеції наступною стане Україна

Верховна Рада прийняла постанову-звернення до країн-членів НАТО із закликом прискорити вступ України до Альянсу. Таким чином український парламент зафіксував свою позицію щодо прагнення України бути повноцінним членом організації, яка гарантує безпеку усім без винятку союзникам.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок в інтерв’ю телеканалу «Рада».

Зараз Україна отримує негативний досвід, з огляду на те, що йде війна. І позитивний – бо після Перемоги ми зможемо власними зусиллями, за допомогою наших Збройних сил, гарантувати безпеку усій Європі, – зазначив він.

Політик зауважив, що фракція «Батьківщина» давно і послідовно ініціює вступ України в НАТО.

«У 2008 році прем’єр-міністр Юлія Тимошенко подала заявку на вступ України до Альянсу. У 2014-му наша команда збирала підписи, аби організувати референдум, на якому б український народ чітко визначився і дав би сигнал владі, що потрібно зробити певні кроки до вступу у НАТО», – нагадав Сергій Євтушок.

Він переконаний, що саме завдяки підтримці країн-членів Альянсу, Україна також зможе стати частиною НАТО.

«Звісно, ми розуміємо, що без голосування всіх без винятку країн, які входять до Альянсу, приєднання України неможливе. Тому у нас своє домашнє завдання для цього, а для наших союзників це той момент, коли вони можуть нас підтримати і проголосувати, щоб Україна стала повноцінним членом НАТО», – додав депутат».

«Ми вітаємо Фінляндію, яка щойно увійшла до Альянсу. Сподіваємося, що цю процедуру незабаром пройде і Швеція. А наступною стане Україна!» – підсумував він.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *