Світ

Пустелі під водою

У світовому океані розростаються «підводні пустелі» – ділянки з низьким вмістом кисню, де не можуть існувати живі організми, що справляє руйнівну дію не тільки на підводний світ, але й на економіку прибережних держав, попереджають учені.

Найстаріший з кораблів Колумба

Екіпаж португальського судна знайшов біля узбережжя Намібії корабель епохи Христофора Колумба. На борту виявилося 6 бронзових гармат, 50 бивнів слонів, золоті монети. Археологи вважають, що корабель прямував до мису Доброї Надії та є найстаршим зі знайдених суден того часу.

Найдовший міст
На сході Китаю відкрили найдовший у світі міст через Ханчжоуську протоку. Його довжина – 36 км, вартість – 14 млрд. юанів ($2 млрд.). На мосту 6-смуговий рух в обидва боки, дозволена швидкість пересування – 100 км/год.

Історик-самозванець
Британського історика Мартіна Аллена звинувачено в підробці 29 історичних документів часів ІІ Світової війни, зокрема, листа герцога Віндзорського до Гітлера. Підроблені документи містили сенсаційні заяви, які Аллен використовував у трьох своїх книгах про війну.

«Щедра» теща
21-річний техасець Чарльз Рей Фуллер прийшов у банк і пред’явив чек на$360 млн. Касир, який обслуговував Фуллера, негайно викликав поліцію, яка затримала молодика за підозрою в шахрайстві. Опинившись у поліції, шахрай розповів, що чек виписала мати його дівчини, щоби він зміг відкрити власну звукозаписну компанію. Проте власниця чекової книжки заявила, що не збиралася робити другові дочки подібних подарунків і не виписувала чеків. Через кілька годин Фуллера випустили під заставу в $3750. Він підозрюється також у незаконному носінні зброї і зберіганні наркотиків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *