Перед судом постануть прикордонники, які продавали інформацію про переміщення патрулів на кордоні

Слідчі Територіального управління ДБР Хмельницького у взаємодії із внутрішньою безпекою ДПСУ завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальні акти стосовно двох інспекторів прикордонної служби на Буковині.

Вони брали хабарі за інформацію щодо маршрутів та часу роботи прикордонних нарядів на українсько-румунському кордоні.

Інспектори, незалежно один від одного, надавали таку інформацію стороннім особам, що дозволяло незаконно переміщувати через кордон підакцизні товари, зокрема тютюнові вироби.

 

Слідством було задокументовано сприяння у переміщенні 60 ящиків із цигарками.

18 березня 2021 року одного з інспекторів затримано після одержання неправомірної вигоди. Того ж дня обом фігурантам окремо було повідомлено про підозру, суд відсторонив їх від займаних посад.

 

Також слідчі завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальні акти стосовно двох інспекторів Чернівецького прикордонного загону, які за гроші сприяли незаконному переміщенню товарів через кордон.

Інспектор погодився “допомогти” цивільній особі у переміщенні товарів спортивного харчування та анаболічних препаратів поза митним та прикордонним контролем. Також він долучив до протиправної діяльності свого колегу, 23-річного інспектора.

За неправомірну вигоду інспектори мали інформувати «замовника» про час та місце перебування прикордонних нарядів на кордоні України та Молдови, аби той міг їх оминути. Загальна сума одержаної ними неправомірної вигоди становить 3350 доларів США.

 

Прикордонники обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за вчинення дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України), а один із них – також у пропозиції здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 3692 КК України).

Санкції статтей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 та 5 років.

 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальномих провадженнях здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону, оперативний супровід – внутрішня безпека Держприкордонслужби та СБУ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *