Тренажери і системи для відновлення

На жаль, після операцій, інсультів та інших хвороб, пацієнти досить тривалий час не можуть повернутися до повноцінного життя через обмежені фізичні можливості свого тіла. Зазвичай, порушуються функції саме кінцівок, а тому в результаті людина надовго втрачає працездатність. Функції рук та ніг відновити здатні спеціальні тренажери для реабілітації в Чернівцях, які можна підібрати в залежності від фізичного стану людини.

 

Фізична реабілітація за допомогою спеціального обладнання та систем

Елементи спорту та фізкультура вважається основою швидкого відновлення. Цілі курси правильно підібраних фізичних вправ із використанням спеціалізованого обладнання, здатні дійсно покращити фізичні можливості людини. Також вони надають зміцнювальний вплив і допоможуть у швидкому одужанні людини. До того ж, на практиці жодні інші засоби не здатні замінити роботу медичних тренажерів для рук та ніг.

Одужання після будь-яких важких захворювань/травм – це досить тривалий, а також працевмісткий та копіткий процес. Він потребує від пацієнтів терпіння, адже потрібно буде відновити силу, а також працездатність усього м’язово-зв’язкового апарату. Допомогти в даному питанні і повернутися до нормального життя допоможе медичне обладнання, яке призначене для одужання після інсультів та інших патологій.

У результаті регулярного і правильного використання спеціалізованих пристосувань можна досягти бажаних результатів, а саме:

  • активізувати кровообіг (в зоні поразки чи в усьому тілі, в залежності від характеру травми);
  • збільшити тонус/силу м’язів;
  • усунути м’язові спазми;
  • скоротити час на відновлення організму.

 

Що потрібно знати перед покупкою реабілітаційного тренажера

Ефективність будь-якої фізичної реабілітації загалом залежить саме від правильно обраного тренажера і техніки виконання відновлювальних вправ. Якщо обрати не відповідне обладнання, то, на жаль, процес одужання дуже сильно затягнеться. До того ж, при неправильному виконанні вправ можно додатково травмувати зв’язки чи сухожилля, при цьому посиливши неприємні відчуття.

Спеціалісти рекомендують перед придбанням обладнання орієнтуватися на:

  • універсальність, адже краще віддавати перевагу системам, на яких можна буде виконувати різноманітні вправи;
  • опція збільшення/зменшення навантаження;
  • легкість збірки (час на установку системи не повинен перевищувати більше декількох хвилин);
  • плавність ходу. (при роботі прилад не повинен гальмувати чи заїдати, адже це може негативно позначитися на тренуванні пацієнта);
  • стійкість. Конструкція не повинна хитатися, адже ненадійна може навіть травмувати пацієнта і впасти в процесі виконання вправ;
  • розміри/маса. Прилад має бути компактним та не займати багато місця. До того ж, переносити апарат зручніше при вазі максимум до 10 кг;
  • виробник. Зупиняти вибір краще на відомих брендах, які добре зарекомендували себе на ринку та слідкують за своєю репутацією.

Якщо необхідно придбати тренажер після перенесеного інсульту (чи будь-яких інших хвороб, які вразили суглобово-м’язовий апарат), то варто не забувати про конструктивні особливості обраної моделі. Деякі конструкції можуть бути оснащені спеціальним електронним дисплеєм. Він дозволить контролювати інтенсивність фізичних навантажень. До того ж, у таких апаратах на дисплеї можна побачити додаткові дані (пройдену дистанцію/витрату калорій).

Також є тренажери для реабілітації ніг. До педалей конструкцій можуть бути прикріплені регульовані хомути із комфортними застібками-липучками. Вони дозволять надійно закріпити стопи. При цьому саме ця особливість стане в нагоді усім пацієнтам, які в силу своєї хвороби не зможуть утримувати ноги на педалях приладу самостійно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *