Емма Антонюк про вдалі маніпуляції та піар-ходи

Рубрику «Під прицілом» започаткувала у «Версіях» чернівецька журналістка Емма АНТОНЮК, коли працювала у газеті. Та оскільки журналісти (а точніше читачі) полюбляють скандали, а почасти їх і створюють, саме вона й потрапила… під приціл.

 

На прес-конференції Миколи Федорука, яка відбулася у вівторок, журналістка, яка напередодні звільнилася з ТВА, бо не хотіла робити замовні сюжети, тобто так звану «джинсу», стала детонатором вибуху, який, – почекаємо ще день-два – може «гідно» завершити виборчу кампанію у Чернівцях.

Еммин виступ був емоційним і багато в чому справедливим. Та боротися в нинішній ситуації з 25-им кадром – це теж ставати на чийсь бік. Якби все це відбулося після виборів… Утім, Еммі Антонюк слово:            

– …Вчора, коли звільнялася, я думала що прокинуся просто безробітною, фрілансеркою (вільний журналіст – ред.), ким завгодно. І я точно не знала, що буду з вами зараз говорити. Звільнилася, тому що соромно. Зараз соромно, тому що не зробила це раніше. Тому що дочекалася до етапу, коли вже питання стояло руба: або ти ідеш додому і не дивишся в очі сусідам, тобі соромно дивитись в дзеркало і ти розумієш…

…що все, ти для себе як людина завершилася на цьому. Тому пішла. З улюбленої роботи.

Хочу сказати для тих, хто не читає блоги, не так добре розуміється, що нині відбувається, хто просто дивиться телевізор… Що у Чернівцах, грубо кажучи, журналістика майже померла. Бо майже всі канали, переважна більшість газет займаються тим, що купують вашу любов. За великі гроші. І можна було чотири дні пересидіти, перетерпіти. Бо з понеділка життя триватиме: виборів не буде, «джинси» не буде. Але так ми перетерпимо, пересидимо і втратимо значно більше, ніж ми собі можемо уявити. І може це дуже пафосно звучить… Я дуже хочу, щоби талановиті, сильні журналісти з Чернівців набралися сміливості і так само розповіли, що відбувається. Я писала «джинсу». Я писала сюжети новин, де, свідомо знаючи, що це – за гроші, ставила в них Михайлішина. Я скажу, що це робив не те що кожен другий, напевне, кожен журналіст, який пише про виставку бісера чи сесію міської ради. Але прийшов момент, коли стало бридко… (аплодисменти присутніх журналістів).

Відповідаючи на запитання колег, панянка Антонюк зупинилася і на роботі команди піарників, яка обслуговує одного із кандидатів у народні депутати:

 – …існує дуже багато маніпуляцій, різних методів, якихось там піар-шляхів, щоби оцей дядя, який сам по собі є абсолютно білий лист, щоби зробити його для вас таким, аби вам було смачніше на нього дивитися. Аби він вам був привабливішим, аби ви його полюбили. Ну це як вигаданий персонаж! Бо, відверто кажучи, що являє собою Віталій Михайлішин, я особисто не знаю і тому не можу сказати. Але я знаю, що там  понапридумували і чого треба дотримуватися, коли ти про нього говориш. Тобто, якщо ви вирішили за нього голосувати, то я боюся, що ви просто навіть не знаєте, за кого ви голосуєте. Тобто, так само як я не знала, про кого я писала, бо це сукупність маніпуляцій і дуже вдалих піар-ходів.

Забродський VS  Антонюк

Генеральний директор ТВА Василь Забродський після виступу Емми Антонюк на прес-конференції опозиційного кандидата-мажоритарника Миколи Федорука зібрав власну, на якій спростовував усе сказане журналісткою, що звільнилася з каналу ТВА за власним бажанням.

Зрештою, уся ця не вельми приємна для місцевих ЗМІ ситуація – продовження передвиборного двобою між провладною партією та опозицією. А боротьба ця з обох боків є не надто толерантною.

Вл. інф.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *