Із шаленою ніччю Ботошанського театру

Четвертий день VIIІ регіонального фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини».
Ботошанський театр імені Міхая Емінеску (Teatrul «Mihai Eminescu» Botosani) представляв  комедію Рея Куні «Шалена, шалена ніч» («O noapte nebuna, nebuna»).

Заплутана ситуація у готелі, з вікном готелю, точніше з віконною рамою, зради, спокуси, інтриги… Цей театральний вечір глядачі провели з політиком парламенту, його дружиною, помічником політика, коханкою(секретаркою політика), чоловіком коханки, з майже трупом, точніше з приватним детективом, якого затиснуло рамою, з суворим керуючим готелем… Смішні та веселі ситуації, репліки, на які глядачі реагували оплесками, радісний настрій та багато позитивних емоцій.
У мене був 9 ряд партеру, все бачила, чула, мову не зовсім розуміла, але блискуча гра акторів все перекладала і доповнювала.

Я порівнювала свій стан з тими враженнями, які колись пережила на перегляді японського театру “Кабукі” у Москві. Актори, голос, як музичний фон – німе кіно. Втім, враження від спектаклю театру з Ботушан – найпозитивніші.


Минулорічна нагорода – за кращу головну чоловічу роль була вручена перед початком вистави Воліну Костіну за роль Помпілія у виставі “Натюрморт з онуком-товстуном” (Ясський національний театр імені Васіле Александрі). Нині Волін Костін – актор Ботошанського театру.

Браво акторам за чудову гру!

26 жовтня Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр імені М. К. Садовського буде грати комедію М. Гоголя “Ревізор”.

“…Господа актеры особенно должны обратить внимание на последнюю сцену. Последнее произнесенное слово должно произвесть электрическое потрясение на всех разом, вдруг. Вся группа должна переменить положение в один миг ока. Звук изумленья должен вырваться у всех женщин разом, как будто из одной груди. От несоблюдения сих замечаний может исчезнуть весь эффект.”

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора

День третій фестивалю:
https://versii.cv.ua/pohlyad/teatral-ne-shhastya-tret-ogo-dnya-festivalyu/19268.html

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Із шаленою ніччю Ботошанського театру”