Музиканти з Франції презентують проект «Андре Жід і музика»

2019-й оголошений роком  французької мови в Україні, тож чернівчани й гості нашого міста мають змогу побувати на унікальних концертах від організаторів міжнародного фестивалю «Французька весна-2019» – українсько-швейцарської  асоціації «Галіціана Скола Канторум» та Посольства Швейцарії в Україні.

13 квітня на сцені Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка відбудеться  яскрава подія за участі струнного квартету «DANOS» з Авіньйона. Музиканти з Франції презентують унікальний проект під назвою «Андре Жід і музика» з нагоди святкування 150-річчя від дня народження лауреата Нобелівської премії з літератури – письменника та поета Андре Жіда. На цьому мистецькому вечорі у виконанні молодих талантів Оркестру Авіньйон-Прованс /ORAP прозвучить музика видатних композиторів Моріса Равеля, Франца Шуберта, Фредеріка Шопена й представників сучасного музичного мистецтва П’єра Тійюа, Івана Карабиця, Мирослава Скорика. Яскравими вкрапленнями в це надзвичайно заворожуюче музичне дійство стануть поезії  Андре Жіда і українських поетів епохи Модерну, які прочитають автор ідеї проекту французький композитор П’єр Тійюа та актор Івано-Франківського Національного музично-драматичного театру Євген Холодняк.

Поєднання різних видів мистецтв двох країн розмалює найяскравішими фарбами цьогорічну «Французьку весну в Україні». Цікаві особистості, неординарне виконання та рідкісне звучання музики й слова не можуть не зачепити сучасного глядача.

Неля Марковська, мистецтвознавиця

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *