ОБЛАСНА РАДА: КОГО МИ ОБИРАЄМО І ХТО Й ДЛЯ ЧОГО ТУДИ ЙДЕ – ч.VI

Комісія з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей

«Версії» у своїх публікаціях допомагають буковинцям розібратися, хто й з якою метою прийшов до Чернівецької обласної ради. Зрозуміти, задля чого у поті чола трудяться депутати під час сесій та у відповідних комісіях. А комісії, вони обирають за бажанням – щоби вкласти свою енергію, розум і завзяття у те, що їм найближче.

До слова, вся інформація береться з відкритих джерел. 

Якщо раніше громадяни могли тільки здогадуватися про доходи і статки політиків, нині джерелом такої інформації стала податкова декларація.  Допомагають і відкриті реєстри власності рухомого та нерухомого майна. А незабаром запрацює зручна електронна система декларування статків чиновників, про що повідомила Лабораторія демократичних трансформацій на засіданні в Чернівцях прес-клубу, де обговорювалися зміни в антикорупційній політиці України.

Прозорість, панове, прозорість і відкритість інформації  – це велика сила!

Аурел roshkaОдна з найскандальніших комісій обласної ради. Скандали в ній почалися ще на етапі її формування, коли головою комісії мав стати депутат від «Нашого краю» – дитячий нейрохірург Аурел РОШКА, людина, шанована на Буковині і справжній професіонал. Та подейкують, що це дуже не сподобалося депутатці Ользі КОБЕВКО, яка уподобала собі цю посаду. Тож за її ініціативи почалися «рухи» учасників АТО, буцімто останні не хочуть, аби їхніми питаннями відав депутат від «Опоблоку»:  ніхто ж не розбирався, що пан Рошка зовсім не з «Опоблоку». І бути б волонтерці Кобевко головою, аж тут вигулькнув ще один лікар-волонтер Ігор МАЛИШЕВСЬКИЙ, проти якого в Ольги вже не було аргументів. На те, що в комісії з медицини, соцзахисту і підтримки учасників АТО лише 3 члени, причому немає жодного фахівця з того самого соцзахисту чи бодай юриста, який хоч щось кумекав би у цих питаннях, ніхто не зважав. Аурел Рошка, пославши оту всю компанію (Малишевського, Кобевко і третього члена комісії Валентина Пріску) під три чорти, відмовився працювати в комісії і наразі є єдиним депутатом, який у комісіях не працює. А решта троє перевіряють медзаклади, відкривають «сенсації» у вигляді платних аналізів, вирішують, кому з головних лікарів бути, а кому – ні… Причому, усі скандали переважно стосуються лікарів, у яких мають закінчитися контракти. Та, «під роздачу» потрапив головний лікар онкодиспансеру Анатолій Гонца (за дивним збігом саме там працює голова комісії Ігор Малишевський) і кандидат на вакантну посаду, начмед Ілля Тащук, а також головні лікарі стоматполіклінік Володимир Струк і В’ячеслав Сандуляк (нині обов’язки останнього виконує член комісії Валентин Пріску), головний лікар патолого-анатомічного бюро Юрій Коваль (на території бюро і дитячої лікарні, яка розміщена поруч, нібито захоронюють людські рештки, зараз цю інформацію перевіряють правоохоронці – ред). Подейкують, що на черзі головний лікар шкірно-венерологічного диспансеру, у якого теж закінчується контракт.

Ігор МалишевськийОднак, викриваючи лікарів-корупціонерів, члени комісії чомусь забувають про «темні плями» у власних біографіях. Ніхто ж не згадує, що Ігор МАЛИШЕВСЬКИЙ – син не чийсь, а одіозної, я навіть сказав би, легендарної екс-очільниці чернівецької освіти Василини Малишевської, про «апетити» якої писати-не переписати. Забув пан Ігор і про приватну медичну практику на вул. Рівненській, 54 (це саме овіяний міфами особняк пані Малишевської). Та й загалом декларація Ігоря Малишевського не «найбідніша»: майже 300 тис. грн. доходу на родину, 3 земельні ділянки, 2 чималеньких будинки, 3 автівки.Ольга Кобевко1

Натомість двоє інших членів комісії видаються біднішими за церковних мишей. Ольга Кобевко із сином, згідно з декларацією, живе на 38105 грн на рік, а у власності має лише квартиру в Чернівцях. Для повноти картини (як раптом хто ще не знає) додамо, що пані Ольга є дочкою скандально відомого на Буковині журналіста Петра Кобевка.

Валентин ПріскуЛікар-стоматолог Валентин Пріску  заробляє і того менше – 23 тис. 334 грн, а його дружина взагалі тільки 13 тис. Щоправда, чоловік має ділянку в Остриці, 2 будинки – в Новоселиці та Черленівці – й малесеньку квартирку в Чернівцях.

Отож, з огляду на революційну скандальність даної комісії, буковинській спільноті, мабуть, варто очікувати змін на теренах охорони здоров’я. До слова, і «Версії» про це дізналися серед перших, зміни й не забарилися. До списку авторів наукових публікацій медики почали вписувати прізвище Малишевського… Якщо пам’ять не зраджує, така практика була широко поширена за радянських часів.

Іван ДУПА, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “ОБЛАСНА РАДА: КОГО МИ ОБИРАЄМО І ХТО Й ДЛЯ ЧОГО ТУДИ ЙДЕ – ч.VI”