Прощавай, бензине!

«Toyota» випускатиме автомобілі, що їздять на водні

Японський автомобільний гігант «Toyota» розпочала серійне виробництво першого у світі автомобіля із водневим двигуном. Новий седан «Mirai» працює на водні, а замість шкідливих вихлопів виробляє… чисту воду. За словами конструкторів, однієї заправки вистачить на 650 км шляху.

Перший водневий седан «Mirai» Toyota продала на внутрішньому ринку нинішнього грудня, а від 2016-го анонсований початок продажу у США.

Ціна новинки у Японії становитиме близько $60 тис. До того ж, уряд країни оголосив, що всі покупці екологічних седанів отримають від держави субсидії в розмірі $17 тис.

Оскільки «Mirai» їздить на водні, знадобляться спеціальні заправні станції, де процес заправки візьме лише кілька хвилин. При цьому, за даними виробника, на повному баку седан може проїхати близько 650 км, а вартість заправки в розрахунку на 1 км становить лише 10 центів.

Енергія в унікальному двигуні виробляється за рахунок реакції окислення водню всередині електрохімічного генератора. Потужність двигуна становить 136 кінських сил.

Найближчим часом на ринок водневих автомобілів планує вийти і «Honda». Компанія розпочне продаж моделі «FCV» 2016 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *