Обережно: канікули!

Щодня в Україні через нещасні випадки гине 4-ро дітей, щотижня – цілий клас!
Ці жахливі цифри – статистика мирного часу. Не виняток і Буковина, де дитячий травматизм теж рік від року зростає. Для порівняння: 2007-го сталося на 37 трагічних випадків більше, ніж 2006-го. Біда трапляється, як правило, коли дітей залишають напризволяще.
Незабаром літні канікули, під час яких кількість трагічних випадків зазвичай збільшується. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки призводіть до сумних наслідків.
Тож Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та Міністерство освіти спільно звернулися до батьків. Вони просять батьків не залишати малечу без нагляду і наголошують на необхідності виховувати в дітей навички безпечної поведінки, демонструвати власну обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, а також радять знайти кілька хвилин для розмови з дітьми про це. Бо потім такі хвилини вимірюватимуться ціною життя. Щоби несподіванка не стала початком великої біди, треба давати дітям чіткі знання і вміння діяти в різних ситуаціях. Одне слово, життя наших дітей залежить тільки від нас!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *