Недобір фізиків, математиків, географів та економістів

Прийом студентів на держзамовлення продовжили до 15 серпня

Зважаючи на ситуацію, яка склалася через невиконання плану держзамовлення вищими навчальними закладами різних рівнів, Міносвіти дозволило продовжити термін прийому оригіналів документів до 15 серпня.  Абітурієнтам, які не потрапили до третього списку, але перебували близько до нього, треба звернутися до навчального закладу і поцікавитися, чи є вакантне місце на той напрям підготовки, на який вони подавали заяву та документи, і чи є у них шанси вступити на місця держзамовлення за їхніми конкурсними балами.

Окрім цього, до 25 серпня дозволено подавати оригінали документів на контрактну форму навчання не лише на ті напрями підготовки, на які вступник подав документи до 31 липня, а й на інші. Проте, це можна робити лише в межах одного навчального закладу та на напрями з тими ж конкурсними предметами.

Проте, лист Міністерства має рекомендаційний характер, тож ВНЗ, які вчасно виконали план державного замовлення, не зобов’язані продовжувати терміни зарахування до 15 серпня.

До ЧНУ ім. Ю.Федьковича зараховано понад 2,5 тисячі бюджетників. Недобір вступників на фізичному, математичному, географічному та економічному факультетах. У БДМУ набрали 129 бюджетників. Недобору на державну форму навчання немає. У ЧТЕІ КНТУ найпопулярніші спеціальності – туризм і менеджемент. «Державників» на денну форму навчання набрали за планом – 163 особи, на заочну – 113 осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *