Новорічна ніч закінчилася: «сюрпризи» вийшли із сутінків

Відгуркотіли рясні салюти, під які Наша Країна вступила у чудесний 2011-й рік. «Чудес» різного калібру «нова» (уже впродовж цілого року) влада підготувала «під ялинку» народові достатньо.

Не встигли пересічні їдці потішитися з оптимістичних заяв керівника краю, що «ми – єдина область, де не подорожчав хліб» (справді, останнє – але не перше в році, що минув! – подорожчання сталося вже так давно, через тиждень після місцевих виборів, на 8%, тож «забулося»…), як пересічні водії першого січня вже не вірили своїм очам, оглядаючи нові цінники на бензин на заправках. Ціна на пальне зросла на 40-50 копійок за літр!!!

Це – наслідок прийняття парламентом «оновленого» після ветування президентом Податкового кодексу, створеного «командою видатних економістів» Азарова.

Поміж іншим, кодекс начебто скасовує так званий «транспортний збір». Однією рукою демонстративно скасовує, а іншою – тихо переносить до ціни на бензин. Тим паче, що транспортний збір – внесок разовий і становить близько півтори сотні гривень, а пальне – харч для машини постійний і виллється у півтори сотні гривень щомісяця.

Але й це ще не всі новорічні дива для автовласників. Деякі особливо акуратні платники податків уже сплатили транспортний податок і на майбутній рік – наприклад, під час проходження обов’язкового техогляду 2010-го. Бо так роз’яснив у своїх Рекомендаціях, оприлюднених 21 грудня 2010-го, Комітет Верховної Ради України з питань податкової і митної політики щодо застосування окремих положень Податкового кодексу України.

Щоправда, ці кошти підлягають поверненню, згідно зі ст. 43 Податкового кодексу України.

Уже найближчого місяця в моїх співвітчизників – розрахунки за новими тарифами на тепло, на електроенергію, пеня за невчасну сплату комунпослуг, а згодом – і виселення з квартир за борги, навіть якщо у вас малі діти. «Сюрпризи» вийшли із сутінків, але сутінки огортають нас звідусіль…

А кому бракуватиме в Новому році розваг, той може спробувати повернути собі транспортний податок. І внести промінь світла в цю окупацію темрявою.

Володимир АНТОНЮК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *