Немовлятко рятували усім світом

Надійка з Путильщини народилася зі спинномозковою грижею та іншими вадами розвитку. Завдяки небайдужим людям з усього світу та керівнику Чернівецької обласної благодійної організації «Майбутнє України» Марті Левченко, дівчинка нині лікується у клініці м. Генуя (Італія). «Вона у нас ще бігатиме», – кажуть лікарі.

Надійка народилася в лютому 2015-го. Шоста дитинка у багатодітній родині з Селятина на Путильщині  – у порядній, набожній, але як і більшість сільських сімей сьогодні – бідній.

Складна спинномозкова грижа, скручені ніжки, нечутливість нижньої частини тіла. У крихітки з далекого села було дуже мало шансів на повноцінне життя, якби не добрі люди. Спочатку їй пощастило на зустріч з лікарем Аурелом Рошкою, який блискуче зробив їй операцію з видалення грижі, зберігши нервові закінчення (що дало їй шанс у майбутньому відчувати ніжки, рухати ними) і навіть купував за власний кошт дитяче харчування для пацієнтки. Наступним шансом став дзвінок до керівника Чернівецької обласної благодійної організації «Майбутнє України» Марти  Левченко.

Марта не лише організувала придбання памперсів, харчування та ліків для дівчинки, але й одразу стала думати, як відправити її на лікування за кордон, де є досвід і можливості для лікування дітей з такою важкою патологією. Марта зверталася по допомогу у «Facebook», шукала клініки, які взялися би за лікування немовляти. І знайшла!

Завдяки небайдужим людям, насамперед – вихідцям з України, навесні Надійка полетіла до Генуї (Італія) з мамою і Мартою. Мама з Надійкою і нині перебувають в Італії.

– Тамтешні лікарі сказали, що дають 90%, що Надійка бігатиме, – розповідає Марта Левченко.

«Коли лягатимете спати, попросіть у Боженьки здоров’ячка та заступництва для нашої крихітки», – написала Марта у «Facebook», коли відправляла Надійку до Італії.

Марта_Левченко_з_Надiйкою

Надійка – лише одна із діточок, яким допомагають волонтери «Майбутнього України». Вже посміхається Флорінчик, якому зробив надскладну операцію  Аурел Рошка.

Ще одне диво: дівчинка Сашенька,  яку лікарі відправили додому помирати, і яка лежала нерухомо, тепер впевнено тримає голівку і спирається на ніжки.

– Наше лікування діє, і маленька одужує, доброта та молитви зцілюють, і від цього хочеться працювати ще більше! Попереду багато праці, але ми впораємося, – каже Марта. – Хочу подякувати «Лайонс-клубу» з Люксембургу,  які допомагають нашим дитячим клінікам і Надійці особисто, Лесі Дроздовій та Катерині Метелиці, Оксані Тралло, отцю Ігорю Гороші з Америки, українцям в Данії, Італії, Америці, Франції, Оксані Стефанюк зі Львова, Тетяні Шеремет з Києва, Руслану Віщуку, усім небайдужим чернівчанам.

Проте є ще так багато діточок, які потребують допомоги. Наприклад, Юлічка, в якої рак легень. У неї є лише бабуся… Або малюк Сергійко, який нічого не бачить, і попереду в якого – операція у Києві.

Зайдіть на сторінку благодійної організації «Майбутнє України» у «Facebook»  і подивіться в оченята діток, які чекають на нашу з вами допомогу. Вони ще зовсім крихітні й не здогадуються, що зараз війна, від якої дорослі так втомилися… Так само як і не здогадуються, що декілька гривень, перерахованих нами, можуть врятувати їх.

Просто подаруйте їм шанс на життя. І тоді ми точно переможемо!

Юлія БОДНАРЮК ,«Версії»

 

Банківські реквізити: ЧОБО «Майбутнє України»

п/р 26000347976 в ЧОД АТ «Райффайзен Банк Аваль»,

МФО 380805, Код ЭДРПОУ 37830229.

Призначення платежу: Благодійна допомога дитині

 

Будь ласка, зазначте, для якої саме дитинки ви передаєте допомогу. Щиро вдячні заздалегідь.

 

Контакти благодійної організації «Майбутнє України»: тел.(0372) 90-29-03

моб. (050)2436971 Марта Левченко, керівник.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *