На перше місце поставити інтереси України!

Початок нинішньої осені характеризується посиленою підготовкою потенційних кандидатів у президенти України до вирішальних баталій.

Особливістю майбутніх президентських виборів є не лише те, що вони проходитимуть в умовах економічної і політичної кризи, але й наявністю великої кількості претендентів на президентське крісло.

Зокрема, про свої наміри взяти участь у президентських виборах («йти в президенти») заявили багато відомих політиків з національно-демократичного табору, що призводить до дезорієнтації патріотично налаштованих виборців і, як наслідок, до зменшення шансів на перемогу представника демократичного табору і сприятиме успіху представника кланової, корупційної, антиукраїнської системи Віктора Януковича.

Відомо, що загальновизнаним лідером демократичних сил є Юлія Тимошенко. Саме вона здатна перемогти Віктора Януковича, який не приховує, що в разі його перемоги відбудеться повернення до старих методів управління економікою і політикою, знищення незалежного бізнесу і лобіювання «своїх» фінансово-промислових груп, заморожування політичного життя країни.

Перемога національно-демократичних сил на президентських виборах 2010 року в Україні можлива тільки за їхнього об’єднання і висунення єдиного кандидата – Юлії Тимошенко. Всі інші кандидати від демократичного табору повинні зняти свої кандидатури і сприяти перемозі єдиного кандидата. Вони повинні зрозуміти: коли цього не станеться, вони працюватимуть проти України!

Необхідно відкинути свої особисті амбіції і на перше місце поставити інтереси України. В іншому разі від України може залишитися тільки порожня оболонка, яка вже нікого в світі не цікавитиме, хіба що Росію як її «канонічна територія».

А так створюється враження, що для більшості претендентів на президентське крісло головне – не перемога на виборах, а лише процес участі в них.

Андрій САВИЦЬКИЙ, професор, доктор фізико-математичних наук, декан факультету комп’ютерних систем і технологій Буковинського університету

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *