На перекритій дорозі в Задубрівці італієць збив людину і втік

8 липня, понеділкового ранку близько сотні людей перекрили  трасу в селі Задубрівка на Заставнівщині, вимагаючи її ремонту. Рух транспорту був заблокований  майже на 5  годин. До обурених мешканців приїхав голова РДА Василь Копчук, який пояснив, що це питання вирішує Служба автомобільних доріг Чернівецької області. За його словами, щоби зробити цю дорогу частково, потрібні 19 млн. грн, а щоби зробити її цілком – майже 30 млн. грн. «Таких коштів ні в нас, ні в області немає», –  заявив чиновник. Хоча, коли дорога була перекритою, начальник автодору Ігор Гах на брифінгу заявив, що ремонт 19 км дороги «Чернівці-Заставна» розпочнуть уже завтра.

File0023

Вранці ж у вівторок, побачивши, що ремонту нема, люди знову перекрили дорогу.

І  раптом водій на чорному джипі з італійськими номерами, як запевняли очевидці, прокатав на капоті місцевого чоловіка Мірчу Венгренюка й утік з місця пригоди. Через 20 хвилин на місце ДТП прибула бригада швидкої медичної допомоги. Лікарі  на місці виявили в чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій грудної клітки й доправили в лікарню на дообстеження.

Відеореєстатор однієї з машин, яка була на місці пригоди, зафіксував авто винуватця. Вже за півтори години горе-водія затримали правоохоронці.

За словами начальника Управління ДАІ УМВС України в Чернівецькій області Ігоря Доголіча, спричинив автопригоду житель Неаполя, який разом з дружиною-українкою приїхав на її батьківщину. Свої дії іноземець пояснив переляком, проте вже за годину після пригоди на найближчому СТО міняв лобове скло, яке  пошкодив під час наїзду. Там його й затримали. Італійцю загрожує або штраф, або ув’язнення строком до 3-х років  – залежно від висновку лікарів щодо тяжкості тілесних ушкоджень.

Після ДТП  дорогу в Задубрівці відкрили. Водночас на дорозі з’явилися ремонтні машини й люди, які почали латати  дірки на дорозі «Чернівці-Заставна» (на Задубрівській ділянці). Як зауважили в автодорі, це зовсім не реакція на протест, просто надійшла черга цієї дороги…

Галина ЄРЕМІЦА, спеціально для «Версій»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “На перекритій дорозі в Задубрівці італієць збив людину і втік”