Вибір ноутбука: як вибрати ноутбук?

Як вибрати ноутбук
Останнім часом ноутбуки сильно втратили в ціні, завдяки величезній моді на планшетні комп’ютери. Те, що коштувало тисячі доларів в 2011 році, сьогодні подешевшало до сотень. До того ж, найсвіжіші мобільні компоненти (процесори Intel Ivy Bridge, відеокарти на архітектурі Nvidia Kepler або AMD GCN) забезпечують продуктивність, порівнянну з настільними комп’ютерами!

У цій статті ми розповімо, як вибрати ноутбук, здатний впоратися з будь-якими завданнями, за розумні гроші. Але для початку варто вирішити: для чого Вам потрібен ноутбук, які його якості найбільш важливі? Чи повинен він бути тонким і легким, або ж великим і потужним?

вибираємо ультрабук

Ультрабук – це найсучасніша різновид ноутбуків. Специфікація ‘Ultrabook’ введена Intel, і вона означає, що даний ноутбук зобов’язаний бути тонким, легким – але вельми продуктивним. Для прикладу, один з кращих ультрабуків на середину 2012 року, Asus UX31A, має товщину корпуса всього близько 1 сантиметра і вагу 1.3 Кг! При цьому, він оснащений потужним двоядерним процесором Intel Core i5, 4 Гб оперативної пам’яті і швидкісним твердотілим накопичувачем.

Ультрабук може мати діагональ дисплея 11.6 дюйма, 13.3 дюйма, або ж 14 дюймів. Оптимальним вибором є діагональ в 13 дюймів, такий ноутбук буде зручний для роботи і розваг, і при цьому дуже зручний для перенесення.

При купівлі будь-якого ультрабука, Ви отримуєте компактність, стильний дизайн і достатню для всього, навіть для ігор на низьких налаштуваннях, продуктивність. Час роботи від акумулятора складе 4-7 годин. Тому ми вважаємо ультрабуки оптимальним придбанням на сьогодні.

Найкращим з недорогих ультрабуків є Acer Aspire S3 (дивіться наш огляд). В якості престижних і дорогих пристроїв можна згадати Asus UX31A або Apple MacBook Air 13 “.

Вибираємо потужний ноутбук для ігор

Тут ситуація складніша. Заради високої продуктивності доведеться пожертвувати компактними розмірами і вагою. Типовий ноутбук класу ‘заміна настільного комп’ютера’ важить 3-4 кг і має діагональ дисплея 15.6 або 17.3 дюйма. Розмір дисплея вибирайте з особистих переваг, дозвіл же має бути якомога вище. Оптимальний дозвіл – це FullHD (1920×1080 точок), або HD + (1600×900 точок). Само собою, всі ноутбуки сьогодні оснащуються широкоформатними дисплеями; покриття може бути матовим або глянсовим. Перше переважно, оскільки легко піддається очищенню від пилу і не створює відображень, на відміну від глянцю.

Вибираючи ноутбук, важливо не помилитися з об’ємом оперативної пам’яті. Актуальний на сьогодні обсяг оперативної пам’яті – 6 Гб або 8 Гб, хоча для переважної більшості завдань буде більш ніж достатньо 4 Гб, також бажано купити ноутбуки харьков в магазинi Sokol!

Вибір процесора простий – між AMD і Intel, сьогодні варто вибрати Intel. А їх процесори Core i3 / i5 / i7 достатні для будь-яких додатків і завдань. Остерігайтеся, однак, процесорів Pentium, Celeron і Atom – вони мають вкрай низьку продуктивність.

Бажано, щоб ноутбук мав виходи USB 3.0, а також був оснащений WiFi b / g / n і Bluetooth. Це важливо для повсякденних комунікацій (скажімо, вийти в Інтернет без проводів, переслати файли на смартфон без кабелю).

Переконайтеся, що Ваш ноутбук оснащений продуктивною відеокартою. Вбудованого в процесори Intel Core i3 / i5 / i7 відеочипа Intel HD Graphics 3000 (або HD Graphics 4000) буде достатньо для всіх сучасних ігор, але лише на мінімальних графічних установках. Якщо Вам потрібно більше, варто пошукати ноутбук з дискретною графікою AMD (бажано вибрати карту серії Mobility Radeon HD 6750M, HD 6770M, HD 6850M, HD 6870M, HD 7750M або HD 7770M) або Nvidia (переважні карти GeForce GT 640M, GT 650M, GTX670M ).

Найкращими потужними ноутбуками на сьогодні є MSI GE620DX (приблизно 800 доларів), ASUS G53SX (1500 доларів) і MSI GT60 (2000 доларів), а також Alienware M18x (2000 доларів).

Я хочу поміняти стаціонарний домашній комп’ютер на ноутбук

Вам потрібен мобільний мультимедіа комп’ютер. Вибрати такий ноутбук допоможе його дисплей. Він повинен бути великим, від 17 дюймів, з високим дозволом від 1680 x 1050 пікселів, з хорошою яскравістю і контрастом. У всіх оглядах ноутбуків ми ретельно вивчаємо і описуємо якість зображення.

Для зберігання фото і відео матеріалів необхідно також звернути увагу на розміри жорсткого диска. Їх може бути два. Для перегляду фільмів обов’язково повинен бути DVD-ROM. Їли Ви хочете дивитися фільми у високому дозволі, то буде потрібно привід Blu-ray.

Що стосується продуктивності, то потужності процесора має бути достатньо для відтворення HD-відео. Підійде будь-який процесор рівня Intel Core 2 Duo.

Так само при виборі ноутбука, зверніть увагу на акустичну систему. Крім спрямованого якісного звуку, можна підібрати комп’ютер з вбудованим сабвуфером, що звичайно значно поліпшить звучання. Також знадобиться вихід на зовнішній екран, це дуже зручно для переглядів фільмів і фотографій.

Вага такого комп’ютера буде не малим, однак варто пожертвувати мобільністю заради великого екрану. У будь-якому випадку він залишається портативним ноутбуком з максимальними можливостями. При необхідності Ви можете взяти його з собою на роботу або в поїздку, чого не зробиш зі стаціонарним комп’ютером.

вибираємо нетбук

Нетбуки – це самі недорогі і компактні пристрої. За 300-400 доларів, Ви отримаєте 10-дюймовий нетбук, що важить трохи більше кілограма, здатний на роботу в Інтернеті, чат в ICQ і відеодзвінки в Skype. Природно, настільки недорогий агрегат не потягне важкі ігри і буде повільно працювати з Adobe Photoshop, але зате дасть близько 6-9 годин автономної роботи! Можливість взяти з собою маленький нетбук в будь-яку поїздку так само не варто залишати без уваги.

В принципі, все нетбуки приблизно однакові – тут не варто вибирати між виробниками. Ключові пункти – це час автономної роботи, обсяг оперативної пам’яті, вартість і дизайн. Якщо останні дві умови залежать від Ваших особистих переваг, то час автономної роботи має бути не менше 3-4 годин, а об’єм оперативної пам’яті не повинен бути менше 2 Гб (інакше Windows 7, як і програми під неї, будуть гальмувати).

Бажано, щоб нетбук був заснований не на платформі Intel Atom, а на енергоємної AMD Fusion. Тобто, процесор повинен називатися AMD C-50 або C-60, або E350, або E450. Дані процесори споживають мало енергії, але несуть в собі вбудовану графіку Radeon, яка дозволить відтворювати відео FullHD без гальм і навіть грати в багато ігор.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *