На Буковині триває часткова мобілізація

IMG_8534

Сьогодні Чернівецький обласний військовий комісар Віталій Чурай поінформував про хід часткової мобілізації на Буковині. З учорашнього дня такі зустрічі з журналістами краю відбуватимуться щоденно.

Віталій Чурай повідомив, що в області проводиться третя черга часткової мобілізації, метою якої є підтримання обороноздатності держави та завершення проведення антитерористичної операції. Нині ж триває уточнення списків громадян, які відповідно до чинного законодавства підлягають призову, проте не всі вони будуть призвані для проходження військової служби.

Обласний військовий комісар Віталій Чурай зазначив, що згідноУказу Президента України «Про часткову мобілізацію», «призов військовозобов’язаних, резервістів та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України здійснюється в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності організувати та забезпечити в установленому порядку: своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини». Він попросив журналістів довести цю інформацію до населення Буковини.

Детальніше – у відеорепортажі з прес-конференції.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *