Мигово: крапка в зимовій казці

Зимовий сезон у туристичному комплексі «Мигово» завершився в неділю 5 квітня вельми незвично – під спів пташок в обрамленні весняних первоцвітів і дзюркотіння струмків. І участь у цьому дійстві брали справжні поціновувачі зимово-весняного екстриму.

Снігу було вдосталь. Гірськолижна траса виглядала сніговою оазою у весняному карпатському лісі. Довкола весна вже щедро розкидала блакитні, білі і жовті квіточки. Захоплення відпочивальників безмежне. Уявляєте? Їздити на лижах при +15º за Цельсієм?

Не приховувала свого захоплення майстер спорту зі спортивного орієнтування, методист центру дитячої і юнацької творчості м. Чернівці Ірина ПРОКОПЧУК. Тим паче, що скористалася ще й можливістю засмагати… на снігу. Досвідчені туристи знають – така засмага гарніша й триваліша за морську. А про користь таких сонячних ванн для здоров’я людини годі й казати.

Не обійшлося й без професійної зацікавленості: оком досвідченої спортсменки п. Ірина окинула чудові околиці спортивно-відпочинкового комплексу і високо оцінила можливості цього куточка Карпат для тренувань і змагань орієнтувальників.

Незмірне задоволення від катання на гірських лижах завжди отримує завідувач зоологічного музею ЧНУ Леонід ТРЕТЬЯКОВ, тож ніколи не пропускає сезон катання. Він, без перебільшення, найповажніший віком лижник на цих схилах. Але у свої 70 із маленьким хвостиком він хвацько й жваво долає крутосхили. Йому заздрили значно молодші і менш вправні попри молодість. Та не поступався Леоніду й ветеран дитячого туризму Валерій КОПИТЬКО, який багато років працював інструктором у туристичному таборі «Лунка». «Гірські лижі, – стверджує він, – це захоплення на все життя».

Одне слово, зимовий сезон і прощання з ним на туркомплексі «Мигово» вдалися. Працівники «Мигово» докладали багато зусиль, щоби належно обслуговувати відпочивальників. До їхніх послуг були добре облаштовані гірські схили для лижників, надійно працювали витяги, пункт прокату задовольняв спорядженням усіх охочих. Снігові «гармати» вправно виконували свою роботу, коли з неба сіялося недостатньо.

Навіть останнього дня сезону працівники дбали про зручності лижників: там, де на трасі витягів було мало снігу, вони його досипали зі ще досить великих кучугур.

А про гостинних куховарів вже й годі говорити. Тут щедро нагодують навіть найвимогливішого гурмана смачними стравами, поміж яких і традиційні гуцульські.

…Уже з авта кидаємо прощальні погляди на ще засніжений схил – це зимове диво серед весни, яка сповна вступила вже у свої права. Шкода покидати цю перлину Карпат, але ми задоволені тим, що були активними учасниками зимової казки, яка вже минула.

Все це бачив і відчув Ярема ТЕВТУЛЬ, фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *