Михайло Папієв:«Людей мало цікавлять шляхи вирішення їхніх проблем, їх цікавить результат»

Ця теза голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва пройшла червоною ниткою під час щопонеділкової апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних відомств центральних органів виконавчої влади – чи то мова йшла про будівництво газопроводу і водогону до міста Чернівці та підвідних газопроводів до населених пунктів області, а чи зведення дитячої клінічної лікарні в обласному центрі і якість продуктів харчування, чи забезпечення навчальних закладів регіону шкільними автобусами, будівництво доріг в області, добудову злітної смуги чернівецького аеропорту, чи допомогу сім’ям
с. Бочківці Хотинського району, оселі яких постраждали від зсувів, а чи проблеми, які виникли через зрив частиною депутатів сесії обласної ради та інших питань, які були винесені на обговорення.

Так, за словами Михайла Папієва, власні амбіції і сумнівна політична доцільність окремих депутатів обласної ради, які зірвали проведення сесії обласної ради, не дозволили внести зміни до бюджету області. А це означає, що працівники бюджетних установ, насамперед лікарі, вчителі не отримають підвищені зарплати – а це понад 7,5 млн. грн, обласні лікувальні заклади не будуть забезпечені необхідними матеріалами, медикаментами, продуктами харчування, не будуть виділені додаткові кошти на інші надзвичайно важливі для жителів області заходи.

«Люди повинні знати, з чиєї вини це сталося, – констатував голова облдержадміністрації. – Не з вини влади загалом, а через деструктивні дії певних політичних сил і конкретних депутатів. Навіть якщо опозицію, як вони себе називають, не влаштовував якийсь пункт в запропонованому проекті рішення, то цей пункт після обговорення можна було вилучити з рішення, але не ставити під загрозу всі соціальні виплати людям, здійснення видатків загалом. Це безвідповідально, і такі кроки мають бути засуджені громадою Буковини». Михайло Папієв вважає, що в найближчі дні депутати, керуючись здоровим глуздом і почуттям відповідальності перед громадою краю, мають виправити ситуацію і затвердити зміни до бюджету, оскільки це не політичне питання – це питання життєдіяльності області, питання, яке безпосередньо зачіпає інтереси десятків тисяч мешканців регіону.

«Щотижня розповідати журналістам, яка погана влада, здобуваючи цим сумнівні політичні дивіденди, – це одне, а перти плуга, робити корисні для громади, для Буковини справи – зовсім інше. Справами треба завойовувати довіру людей, а не гаслами і критиканством, – сказав Михайло Папієв.

–Скажімо, вся область, вся Україна завдяки ЗМІ знала, що в селі Бочківці Хотинського району через зсуви 4 сім’ї втратили свої оселі. Я зустрічався з цими родинами і пообіцяв, що вирішу їх проблему. І я її вирішив – за позабюджетні кошти. Хіба у політичних сил – а вони в нас не бідні – не виникає бажання подібним чином вирішувати проблеми своїх земляків? Це реальні справи, і саме за реальними справами люди оцінюватимуть роботу кожного».

Голова облдержадміністрації також повідомив, що завдяки співпраці з Міненерговугілля – а наприкінці минулого тижня відбулася виїзна робоча нарада за участю заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Тетяни Корнякової, під час якої проаналізовано хід виконання намічених спільних заходів – область отримає у цьому і в наступні роки суттєву фінансову підтримку для розвитку інфраструктури і вирішення багатьох соціальних питань.

Так, вже найближчим часом у навчальні заклади надійде 30 «Шкільних автобусів», до міста Чернівці буде прокладено новий газопровід і другу гілку водогону, зведено 21 об’єкт газопостачання, введено в дію дитячу клінічну лікарню в обласному центрі. Правда, за словами Михайла Папієва, на будівництві дитячої лікарні в Чернівцях кидається в вічі невідповідність вкладених у будівництво коштів – а це 39 млн. грн – обсягам і якості виконаних робіт, тому, очевидно, там є робота для правоохоронних органів.

Серед питань, які на повсякденному контролі глави крайової влади – завершення зведення сучасних шкіл в Кам’яній і Молодії, будівництво і ремонт доріг в області, виконання робіт у Чернівецькому аеропорту. За словами Михайла Папієва, школи до початку навчального року мають бути введені в експлуатацію. «Особлива увага нашим дорогам, – сказав голова облдержадміністрації. – Маємо розуміти, що без доріг Буковина не має перспектив розвитку. Це пріоритет. Причому мова йде насамперед про якість ремонту і будівництва доріг. Вони повинні відповідати сучасним стандартам.

Це стосується і добудови злітної смуги аеропорту. Людей мало цікавить, яким чином ми вирішуємо проблеми, їх цікавить, щоб дорогами області можна було безпечно їздити, щоб аеропорт працював і вони мали можливість літати, причому за якомога нижчими цінами. І ми зобов’язані вирішувати ці питання – не пояснювати людям, чому вони не вирішуються, а вирішувати. Навіть якщо в державному чи місцевих бюджетах на це не передбачені кошти. І тут для всіх знайдеться робота, було б лише бажання».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Михайло Папієв:«Людей мало цікавлять шляхи вирішення їхніх проблем, їх цікавить результат»”