Севастополь: сучасна битва за Сапун-гору

Україна. Резонансні злочини та події на 24.02.2009 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 472 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 042 (45,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 38 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено два карабіни, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 700 грамів вибухівки, 15 електродетонаторів та 465 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 68 осіб, у яких вилучено 35 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 515 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 108 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 63 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 79 – травмовані.

В Ясинуватському районі Донецької області в своєму будинку було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 33-річного безробітного чоловіка, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 44-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 21 лютого в будинку потерпілого завдав смертельне ножове поранення господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Макіївці Донецької області 8 лютого на вулиці було знайдено в непритомному стані 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 29-річного жителя згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 8 лютого на вулиці завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Горлівці Донецької області на залізничній станції Микитівці міліцією затримано 23-річного безробітного жителя міста Первомайська Луганської області. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох безробітних жительок Луганської області віком 20 та 17 років.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів – подружжя віком 53 та 29 років, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в січні 2007 року вивезли до Ліванської Республіки 32-річну безробітну місцеву жительку, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області працівниками міліції затримано двох 26-річних місцевих жителів, обидва без постійного місця роботи, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 18 січня на вулиці захопили 20-річного місцевого жителя, студента місцевого коледжу, й упродовж трьох діб утримували в покинутому будинку, з метою перешкоджання йому в дачі свідчень за фактами незаконного збуту затриманими правопорушниками наркотичних засобів.

У місті Мукачевому Закарпатської області на вулиці працівниками міліції затримано 48-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено близько шести кілограмів ртуті.

У Красноармійському районі Донецької області міліцією затримано 43-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 270 грамів вибухівки та 15 електродетонаторів.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 43-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 26 кілограмів макової соломки.

У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано голову та члена правління житлово-будівельного кооперативу. Вони вимагали 450 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця, як представника 50 фізичних осіб, за прийняття останніх до зазначеного кооперативу й надання їм у постійне користування земельних ділянок (загальна площа п’ять гектарів, розташовані в лісовому масиві Сапун-Гори). Правопорушники були затримані під час отримання частини хабара в сумі 200 тисяч доларів США. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб сільськогосподарського товариства. Вони, в порушення вимог постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробництва продукції рослинництва”, приховали факт існування в згаданого товариства заборгованості перед місцевим бюджетом й незаконно отримали з державного бюджету 123 тисячі гривень компенсації витрат на розвиток рослинництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника автобази відкритого акціонерного товариства, який з листопада по грудень минулого року безпідставно не виплатив один мільйон гривень заробітної плати працівникам зазначеної автобази. Прокуратурою Святошинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.175 та ч.2 ст.364 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, котрий на підставі підроблених товарно-транспортних накладних про придбання лісодеревини незаконно отримував у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства сертифікати про походження лісоматеріалів й виготовлених з них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій. У подальшому правопорушник використав вказані сертифікати під час вивезення лісоматеріалів за межі України, чим завдав збитки державі на загальну суму 132 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *