Як заповнювати бланки для призначення субсидії?

Заборонено вимагати від громадян інші документи, довідки тощо, крім Заяви та Декларації.

Заяви про призначення житлової субсидії

Бланк Заяви заповнює особа, на яку відкритий особовий рахунок з оплати житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації. Особи, які орендують житло, додають до Заяви договір наймання (оренди) житла.

У Заяві слід підкреслити види послуг, на які призначати субсидію («на оплату житлово-комунальних послуг» та/або «на придбання твердого палива та скрапленого газу»). Якщо домогосподарство користується твердим паливом, скрапленим газом і комунальними послугами, необхідно підкреслити все.

У Заяві про призначення житлової субсидії необхідно також:

1) у графі «Номер особового рахунка» – вказати номер особового рахунка, який зазначений у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

2) у графі «Найменування організації, що надає послуги» – вказати назву організації, що зазначена у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

3) у графі «Примітки» зазначається наявність або відсутність засобів обліку, а саме «є лічильник»/«немає лічильника».

PS. Як показала практика, не всім зрозуміло, що таке «реєстраційний номер облікової картки платника податків», який слід вказати у заяві. Це – «ідентифікаційний код», як його називають у народі.

 

Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

У розділі І вказуються відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або тих, що фактично проживають, – для осіб, які орендують житло і зазначені у договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У розділі ІІ заповнюються відомості про всі види доходів (заробітна плата, пенсія, допомоги (крім тієї допомоги, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо) осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або тих, що фактично проживають і  зазначені у договорі оренди), за попередній календарний рік (12 місяців 2014 року) без урахування податку з доходів фізичних осіб із зазначенням установи, організації, підприємства, де отримується дохід (тобто, зазначаються суми, які отримують після відрахування податку).

У розділі ІІІ вказується інформація про одноразову купівлю майна або оплату послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на момент купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *