У Чернівцях рахували бездомних собак

Найбільше чотирилапі вподобали Жовтневий парк та Садгору

До кінця жовтня на вулиці Південно-Кільцевій, 47 збудують притулок  для бродячих собак.

Фінансується будівництво за рахунок коштів міського бюджету та коштів європейської спільноти в рамках Спільної операційної програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013». Загалом на проект виділено 290 тис. євро. Його реалізацією в нашому місті займається Чернівецька обласна громадська організація «Захист тварин».

Планують збудувати амбулаторію ветпункту, приміщення для перетримки тварин, ізолятор, санпропускник і карантин. Наразі будується стерилізаційний центр. Перший поверх приміщення уже перекрито. Закінчення будівельних робіт планується на кінець жовтня нинішнього року.

Щоби побачити, на скількох тварин слід розраховувати притулок, нещодавно  перерахували бездомних псів Чернівців. Допомагали в цій справі волонтери, кожен з яких отримав свій район, на якому і рахував «братів наших менших» упродовж двох годин від 7 до 9 ранку. «Є багато різних статистик. Проте всі вони відрізняються», – обґрунтовують важливість проведення цього заходу організатори.

Обстеживши 47% міської території, нарахували 3206 тварин. З них лише 20% – стерилізовані. Близько сотні мають каліцтва або проблеми зі шкірою. Щодо місць локації, то найбільше «полюбилися» бездомним собакам Садгора та Жовтневий парк, трішки менше – Хотинська вулиця. 5% із побачених собак вагітні або мають цуценят, тож у наступні півроку очікується збільшення кількості бездомних тварин на 300-500 особин.

Аліна ВАВРИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *