Моє підприємство ліквідували…

У «Версіях» відбулася телефонна «гаряча лінія» з начальником головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайлом РОМАНІВИМ

Який порядок призначення пенсії за віком за списком №2, якщо підприємство, на якому я працював, ліквідовано?
Федір Мельник, с. Опришени

У випадку ліквідації підприємства підтвердження періодів роботи, які дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюються комісіями з питань підтвердження стажу роботи на посадах, які створені про головних управліннях ПФ в областях, м. Києві та Севастополі та АР Крим.

Для підтвердження стажу роботи заявник подає до управління ПФ в районах, містах і районах у містах за місцем проживання (реєстрації) такі документи:
– заяву про підтвердження стажу роботи;
– довідку, яка підтверджує факт припинення підприємства, установи, організації в результаті їх ліквідації;
– трудову книжку;
– документи, видані архівними установами (довідку про заробітну плату; копії документів про проведення атестації робочих місць; копії документів про переведення на іншу роботу, на роботу з неповним робочим днем, надання відпусток без збереження заробітної плати).

За необхідності заявник може подавати інші документи, які можуть підтверджувати виконання робіт, які дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *