Мобільний додаток «Пенсійний фонд»

До «пенсійного кошика» надійшло на 17,80 млн грн більше, ніж торік

Завдяки тісній співпраці ГУ ПФУ в Черні в ец ь кі й о б л а с ті з о р г ан ам и в л а ди , мі сц е в о г о с ам о в р я д у в анн я , Г У ДПС в Ч е рнівецькій області , Управлінням Держпраці в Чернівецькій області та з територіальними органами Державної виконавчої служби, за січень – липень 2020 року до бюджету Фонду в області надійшло 1 ,66 млрд грн власни х до х оді в , що н а 17 ,8 млн грн (+1 ,1% ) більше, ніж за відповідний період торік. Усі мобілізовані кошти спрямовані на пенсійні виплати буковинцям.

Підключіть SMSінформування від Пенсійного Фонду

Завдяки SMS-інформуванню від Пенсійного фонду громадяни можуть дізнатися про: * призначену чи перераховану пенсію; * дату виплати пенсії; * сплату роботодавцем соціального внеску; * страховий стаж. Як підключити послугу: Увійти до Особистого кабінету вебпорталу Пенсійного фонду України. В Особистому кабінеті натиснути на пункт «Дистанційне інформування» (у верхньому куті праворуч). Поставити позначку на «Надаю згоду на отримання SMS-повідомлень від ПФУ на номер мого мобільного телефону», вказавши у полі праворуч свій номер мобільного. Послуга SMS-інформування безкоштовна. Користуйтеся пенсійними онлайн-сервіс

Чому працювати слід офіційно?

Офіційне працевлаштування – обов’язкова умова відносин працівника з роботодавцем. Від цього залежить майбутній рівень пенсійного забезпечення. Про легальне працевлаштування слід замислюватися якомога раніше, беручи до уваги факт сплати роботодавцем страхових внесків та офіційну виплату заробітної плати, без «конвертів». Офіційне оформлення працівника та виплата легальної зарплати має такі переваги й для роботодавців: *стабільний штат працівників, якіі, усвідомлюючи свою соціальну захищеність, працюватимуть на розвиток установи, підприємства або організації і покращуватимуть результати своєї роботи; * трудова дисципліна; * можливість законно захищати свої права в разі порушення; *уникнення штрафних санкцій. Для працівників легальне працевлаштування означає: *гідні та безпечні умови праці; *регулярну виплату зарплати, не нижчої за мінімальну; *страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві; *гідну пенсію.

Мобільний додаток «Пенсійний фонд» – зручно, доступно і швидко!

Хочете мати доступ до електронних сервісів Пенсійного фонду України будь-де та будь-коли? Завантажуйте мобільний додаток «Пенсійний фонд» на свій смартфон і заходьте до особистого кабінету на вебпорталі Пенсійного фонду України. Мобільний додаток дозволяє: подати заяву на призначення або перерахунок пенсії; подати запит для внесення змін до пенсійної справи; отримати та завантажити електронні документи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування; переглянути відомості з реєстру застрахованих осіб та з електронної пенсійної справи; одержувати та переглядати повідомлення від Пенсійного фонду України; відстежувати стан опрацювання звернень до Пенсійного фонду України. Тут можна отримати такі електронні документи: Витяг з Реєстру застрахованих осіб. Повідомлення про відкриття персональної електронної облікової картки. Довідку про нараховану заробітну плату. Довідку про особливі умови праці. Довідку про доходи пенсіонера для субсидій. Довідку про доходи пенсіонера. Довідку про трудовий та страховий стаж.Індивідуальні відомості за формами ОК-5 та ОК-7 тощо. Версії мобільного додатку для пристроїв з операційними системами Android та IOS розміщені в Google Play та AppStore відповідно. Користуйтесь додатком Пенсійного фонду України, переконайтесь, що це справді зручно, доступно і швидко!

Переглядайте матеріали своєї пенсійної справи у зручний час, не виходячи з дому

Переглянути дані своєї пенсійної справи та дізнатись про здійснені нарахування/перерахунки пенсії можна у режимі онлайн на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua). Зазначений сервіс доступний у будь-який зручний для користувачів час доби, незалежно від форми авторизації: за логіном і паролем, електронним цифровим підписом чи за допомоги інтегрованої системи електронної ідентифікації GOV ID. Отже, увійшовши до Особистого кабінету, пенсіонер може побачити інформацію зі своєї електронної пенсійної справи, зокрема: – розмір заробітної плати, врахованої при призначенні/перерахунку пенсії; – стаж, врахований для визначення права на пенсію; – стаж, врахований для розрахунку пенсії. При авторизації за допомоги електронного кваліфікованого підпису чи системи GOV ID можна замовити та отримати на основі цих даних необхідні довідки в електронному форматі, правомірність яких підтверджується QR-кодом, для пред’явлення при оформленні субсидій, інших соціальних допомог тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *