Люди до газети

«Версії» повелися необачливо, коли повідомили, що збирають скарги всіх неводоволених роботою Обленерго. Дзвінки і звернення пішли як злива. Та ми вибрали найбільш кричущі. Водночас, щоби на ваші скарги була потрібна реакція, звертайтеся із заявами до Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за адресою: Чернівці, вул. Маяковського, 33 .     

gallerybig1 (1)

Монополіст: на користь собі чи людям?

Почали ми виготовляти документи на нерухоме майно села. А це ж і дороги, і будівлі, одне слово, все, чим володіє територіальна громада. Бо без цих документів ми навіть не можемо укласти договір з РЕМом на освітлення вулиць! І тут виникає досить дивна ситуація. Щоби ми, громада, за свої кошти могли освітити вулиці, нам потрібен проект. Його виготовляє виключно приватизована структура ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго». Коштує ж цей  проект – лише на одну вулицю із 30 світильників! – до 10 тисяч гривень. Чогось я тут не розумію. Бо, як на мене, вартість проекту мала би бути суто номінальною. І проблема ця не тільки Михальчанська. З цим зіткнулися всі села області. Може, варто було б розглянути цю проблему на сесії обласної ради та вирішити її на користь людям?!

Утім, наші михальчанські люди вже міркують над тим, як самотужки викрутитися із цієї ситуації. Надумали ми проводити світло до стовпів від кожного будинку. Та це – на крайній випадок. Адже державу поки що ніхто не відміняв?!

Захарій ШЕВЧУК, голова Михальчанської сільської ради Сторожинецького р-ну

борг, котел 

 «Сокирянський РЕМ «помилився» на 1700 гривень»,

– розповіла мешканка Василівки Галина БУРЯНЧУК, яка приїхала до редакції, щоби повідати про свої поневіряння:

«У мене стоїть двохзонний лічильник. Удень я топлю котел дровами, а вночі підключаю до електрики. Доволі зручно. Та одного разу я отримала платіжку, в якій було зазначено, що маю борг у 1700 гривень. Мені почали телефонувати, шантажувати, що відключать негайно від світла. Чесно кажучи, я злякалася і – заплатила. Певно, чорт поплутав. Бо через місяць я знову отримую повідомлення про борг, але вже у 1725 грн.

Тут вже я обурилися і поїхала до Сокиряньского РЕМу. Почали розбиратися. Сам начальник, Іван Миколайович Рибак, усе перерахував. І виявилося, що жодного боргу в мене немає. Помилка, мовляв, та повертати гроші мені не будуть. Але ж покази знімав контролер! Тоді я запропонувала перерахувати всю використану електроенергію від дня встановлення лічильника. На чий бік помилка, той і заплатить. Але РЕМ навіть на це не пристав. Довелося писати заяву на ім’я начальника з проханням пояснити мені, чому вони відмовляються перераховувати та не хочуть мені видати розрахункову книжку. Бо чула по телевізору з вуст першої особи «Чернівціобленерго» про те, що книжки видаються. До речі, я вже кілька разів за нею приїжджала. А це ж 25 кілометрів! Та ще й за такої погоди, коли й автобус ходить раз на день, а цими днями й узагалі не їздить. Та я все ж таки добралася знову, натомість у мене навіть заяву не прийняли: сказали, що немає секретарки.Тому я залишила заяву на столі».           

Редакція намагалася додзвонитися до начальника Сокирянського РЕМу п. Рибака. Та не вдалося. Ми залишили йому редакційний телефон – він не відгукнувся. Зрештою, Івана Миколайовича можна зрозуміти: в енергетиків нині багато роботи через негоду.

Та все ж ця історія мала продовження. Пані Галина зателефонувала, що її заяву зареєстрували. Вона не втрачає також надії отримати хоча б на ксероксі роздруковану розрахункову книжку. Втім, жінці знову доведеться їхати за нею до Сокирян…

Незрозуміло інше: чому в справу повинні втручатися газети та інші організації, щоби споживачка отримала те, що їй належить за законом.

 

За чиї гроші телефонувати?

–Розношу платіжки Обленерго, бо мені шкода людей: серед них багато пенсіонерів. До поштового відділення у Михальчі вони просто не дійдуть. А якось місяць тому представник РЕМу сказав, щоби ми телефонували людям. Нехай вони, мовляв, приходять за платіжками самі. А в нас 1350 дворів – хто за дзвінки буде платити? Це ж гроші!

Вікторія Іванівна, СКИДАН, поштарка із Заволоки

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *