К О Н С Т А Т А Ц І Ї

Порадили мені нещодавно відвідати засідання Громадської колегії (регіональної комісії) з питань захисту суспільної моралі в Чернівецькій області. Піди, мовляв, цікаво буде. І що ви думаєте? Я, звісно, підозрював, що і в нашому місті правоохоронці ганяють сутенерів і проституток, соцпрацівники інформують першокурсників про небезпеку підчепити ВІЛ-інфекцію, а морально підковані чиновники пильнують репертуарну політику місцевих культурно-розважальних закладів…

Ігор

Проте слухати півгодинну дискусію про збитошництво славнозвісної чернівецької тьоті Соні аж ніяк не був готовий. Зрештою, чи «блюде» тьотя Соня вірний напрямок, чи трохи з нього збочує – я так і не зрозумів… Еротична крамниця «У тьоті Соні» (а саме про неї йдеться) розташована зовсім поруч із науковою бібліотекою – а теперішні студенти знаєте які? Їм же тільки палець покажи, не те що!.. Та й мешканці житлового будинку, що на всі свої чотири поверхи хвацько настовбурчився над підвальним приміщенням крамнички, мабуть, сплять неспокійно: в рожевих рольових снах кошмарять їхні думки про різні цікаві гумові штурхенції, наручники та пльоточки…

З іншого боку, досі крамничка – 17 років, перша подібна у місті! – проблем жодних нікому не створювала: клієнт тут, хай і специфічний, та миролюбний, продукція – сертифікована… Коротше, колізія: без кількох юридичних департаментів навіть такій високоповажній комісії законослухняних чиновників-моралістів отак одразу, з першого наскоку, вірного та взаємозадовільного рішення з такого дражливого питання – ну аж ніяк не прийняти!

Отож, дорадчий акт трохи затягнувся… проте так і не відбувся. Втім, – зловив я себе пізніше за кволу думку, – протягом засідання – жодного слова про корупцію! Нагадаю, за даними найсвіжішого дослідження міжнародної громадської організації Transparency International щодо рівня корупції у світі, Україна посіла 144-те місце з-поміж 176 країн. Подібний результат, з погляду Transparency International, вважається «ганьбою для нації». Але Буковини те, певне, не стосується. Корупція – поза межами комісійної моралі?

P.S. Як і те, наприклад, що, окрім проституток і сутенерів, у Чернівцях «ганяють» ще й директорів книгарень та кінотеатрів. Але це вже інша чудернацька чернівецька історія.

Ігор КОНСТАНТИНЮК

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *