“Cтерилізуємо передусім собак”

DSC_3699

В усьому світі, крім проблеми прилаштування бездомних тварин, існує питання зменшення їх популяції. Захисники прав чотирилапих вже багато років намагаються достукатися до сердець і розумів чиновників і простих громадян.

У більшості країн Європи вже відмовилися від евтаназії безпритульних собак та котів. Україна належить до списку тих, що ще бездушно вбивають їх на вулицях міст. Саме тому, за запрошенням чернівецької благодійної організації «Не будь байдужим», до нашого міста прибула міжнародна організація з допомоги тваринам «Four Paws». Їхній візит співпав з Міжнародним днем захисту тварин (4 жовтня). Цього дня волонтери організували благодійний концерт на Центральній площі. Проходячи у той час повз пам’ятник Т.Г. Шевченку, важко було не помітити символ наших гостей – величезного надувного далматинця.

DSC_3630

–        Ми побували вже у шістнадцяти містах країни. За тиждень нашого перебування у Чернівцях ми простерилізували майже сотню тварин. Планується провести процедуру ще близько для півтисячі, – говорить представник організації Сергій Вінгровський. – Ми стерилізуємо передусім собак, бо саме вони через голодне життя і хвороби можуть бути небезпечними для людей. Та такої процедури потребують і кішки!

Підростаючому поколінню не байдуже майбутнє країни. Доказом цьому стали виступи різноманітних дитячих студій та гуртків. Вони взяли участь у цьому заході, щоб привернути  увагу влади та простих перехожих до проблеми негуманного поводження з безпритульними тваринами.

DSC_3715

«Діти проти жорстокого поводження з тваринами» – під таким гаслом  у  п’ятницю, 4 жовтня, пройшов благодійний концерт, присвячений міжнародному дню захисту тварин.

 

Виступ екобригади учнівського колективу екологічної профосвіти «Екос» Міського палацу дітей та юнацтва та ЗОШ №1 не залишив байдужим нікого із глядачів. Діти висловили свою думку щодо ситуації, що склалася.

–  Зміни задля інтеграції в Європу – ці слова для нас звучать більш, ніж актуально. А у питаннях щодо тварин, європейських стандартів досягнути дуже легко. Головне питання – людяність та цивілізований підхід до проблеми, – такі слова прозвучали у їхньому виступі.

DSC_3677

– Ставлення до тварин у державі недбале, – зауважила Аня Копраль, вихованка гуртка. – Ми намагаємося привернути увагу людей до цієї проблеми. Кожен може допомогти, починаючи з годування і завершуючи створенням притулку.

Також у рамках концерту була проведена акція «Подарую цуценя та кошеня», адже наразі у кожного волонтера перебуває на перетримці понад п’ятнадцять тварин. Вони потребують людської ласки та домашнього затишку. Дехто вже знайшов собі господаря. Молоде подружжя Аня та Антон з маленькою донечкою Ксенією зробили собі маленький подарунок – пухнастий клубочок, що мявкає…

Ольга Д’яконюк, «Юнпрес»

DSC_3659

DSC_3745

DSC_3767

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *