Лише за минулу добу трьох буковинок ошукали псевдобанкіри

Уже вкотре буковинські поліцейські нагадують краянам про не розголошення конфіденційної інформації, яка стосується банківських рахунків.

Користуючись довірливістю громадян, шахраї дізнаються необхідні дані банківських рахунків жертв та незаконно привласнюють їхні заощадження. Лише за минулу добу до правоохоронців звернулося троє буковинок, яких ошукали псевдобанкіри. Дізнавачі поліції за цими фактами розпочали кримінальні провадження, встановлюючи ймовірних осіб причетних до вчинення злочинів.

Як правило, аферисти телефонують до жителів краю під приводом того, що, мовляв, ваш банківський рахунок заблоковано, бо відбувся збій системи або ж потрібно захистити кошти на картц. І таким чином вони дізнаються конфіденційну інформацію.

Використовуючи таку схему, шахраї й ошукали трьох буковинок. Як розповіли заявниці правоохорорнцям, до них зателефонували невідомі особи та представилися співробітниками служби безпеки банку. Під час спілкування псевдобанкіри повідомляли про проблеми з банківськими картками. В подальшому, увійшли в довіру до співрозмовниць, аферисти дізналися всю необхідну інформацію та шахрайським шляхом привласнили з рахунків жінок майже 29 тисяч гривень.

Відомості про вказані злочини дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають громадян ніколи не надавати інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до вас нібито від імені банку. Якщо до вас телефонують і просять назвати чи змінити персональні дані, здійснити переказ коштів на інші рахунки, будьте певні це працюють шахраї. 

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *