Турецьку площу, практично, продали…

Оскільки інформацію про рішення міськради, яке згадуватиметься далі, до газети передали одразу кілька чернівчан, редакція й вирішила викласти їхній спільний «Погляд».

У 200 тис. грн обійшлося ТОВ «Буковина-Екоінвест» володіння однією з найперспективніших у бізнесовому плані площ міста – Турецькою. Саме таку суму фірма Валентина Охрімовського запропонувала на її ремонт, аби довести до пуття. А міські департаменти – економіки, містобудування, житлово-комунального господарства – зобов’язані цьому всіляко сприяти. Так зазначено в документі, який з’явився у відповідь на письмове зверення ТОВ.

Особливий же нюанс або хирість ситуації полягає в тому, що натомість будівельна фірма стає однооосібним власником майдану. Вона отримує дозвіл на виносну торгівлю, встановлення кіосків, магазинчиків, торговельних літніх палаток тощо, де реалізовуватимуться, щоправда, безакцизні товари. Ймовірно, будівельники самі вдадуться до торгівлі, якщо це закладено в їхньому Статуті. А ще… можуть вигідно здавати землю в суборенду.

Але й це ще не все: фартова фірма – «Буковина-Екоінвест»! Бо до неї переходить і право на дозволи щодо паркування машин на Турецькій площі. А найбільший цимес, як казали розумні люди, – в тому, що основні витрати на утримання Площі Турецької бере на себе… мерія, вірніше, ми з вами, платники податків. Бо це з них місто платитиме за воду у фонтані та електрику.

Одне слово, курку, що несе золоті яйця, міська влада – така вже вона в нас безсрібниця – добровільно віддає до інших рук. Хоча могла б і сама збирати ці яйця: через аукціон роздати місця під торгівлю. Бо на цих 2 га в центрі міста постійно купчаться чернівчани й туристи, які не жаліють грошей на сувеніри!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *