Інформує облрада

На всеукраїнській робочій нараді
Голова постійної комісії Чернівецької  обласної ради з питань економіки, бюджету та інвестицій Тамара СЕМЕНОВИЧ узяла участь у робочій нараді, яка відбулась у Вінниці за дорученням Прем’єр-Міністра України  Юлії Тимошенко. На нараді за участі представників Асоціації міст України, Асоціації органів місцевого самоврядування України, Асоціації місцевих та регіональних влад, відповідальних працівників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів і Міністерства регіонального розвитку та будівництва обговорювався проект постанови Кабінету Міністрів України стосовно затвердження типових штатів  органів місцевого самоврядування.
Тамара СЕМЕНОВИЧ звернула увагу організаторів і учасників наради на неприпустимість скасування законних повноважень місцевих рад в частині самостійного затвердження штатних розписів і чисельності співробітників своїх виконавчих органів. З точки зору виконання радами делегованих їм повноважень, такий крок засвідчив би спробу обмежити права органів місцевого самоврядування. На думку голови постійної комісії обласної ради, структура органів місцевого самоврядування потребує вдосконалення. Водночас, розробка типових штатів і встановлення загальної чисельності мають здійснюватись на засадах науково обґрунтованих нормативів з урахуванням особливостей регіону, пропозицій територіальних громад за обов’язкової участі  депутатів рад усіх рівнів.
Довідка:  Конституційний Суд України своїм рішенням від 22 травня 2008 року № 10-рп визнав такими, що не відповідають Конституції України, окремі положення  Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін до деяких законодавчих актів України», в тому числі п. 89 розділу II цього закону, який стосується затвердження штатів органів місцевого самоврядування.

МЗС України підтримало звернення депутатів  обласної ради
На ім’я голови Чернівецької обласної ради Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО надійшов лист за підписом заступника міністра закордонних справ України Олександра КУПЧИШИНА про підтримку звернення депутатів Чернівецької обласної ради стосовно укладання міжурядової угоди з Румунією про правила місцевого прикордонного руху, прийнятого 12 березня 2008 року на 18-й сесії обласної ради V скликання.
«Міністерство закордонних справ повністю поділяє стурбованість депутатів Чернівецької обласної ради щодо необхідності подальшої лібералізації візового режиму з Румунією, зокрема, при перетині громадянами України українсько-румунського державного кордону», – йдеться в листі. Нині проект угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії, отриманий від румунських колег, опрацьовується в центральних органах виконавчої влади України. Передбачається, що незабаром відбудуться двосторонні переговори про підготовку до підписання українсько-румунської угоди про правила місцевого прикордонного руху.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *