Ламаємо, бо інакше не вміємо?

Чернівці – чудове місто, яке зачаровує красою. Та, на жаль, не всі розуміють, що краса ця залежить від кожного з нас. 
Протягом 3-х років, які передували 600-річчю, на благоустрій міста витрачено понад 450 млн грн. Зокрема, придбали 951 урну для сміття, 68 лавок з бічними чугунними елементами. Ціна кожної урни – біля 400 грн, лавки – близько 1100 грн.
Та чудові, неповторні вироби, які прикрашають місто, постійно піддаються наругам вандалів. Чернівчани та гості міста можуть «помилуватися» розписами на щойно пофарбованих фасадах, зім’ятими урнами для сміття та водостічними трубами, поламаними лавками або їхньою відсутністю взагалі. Список весь час поповнюється.


– У місті приватизовано понад 86% житлового фонду. За благоустроєм міста повинен слідкувати кожен, адже це спільне майно, – наголошує Алік РОТАРЬ, начальник відділу реформування департаменту житлово-комунального господарства.
Страшно подумати, що буде з лавками на вул. О. Кобилянської. Адже їх кудись тягають та переміщають, а на ранок двірники знаходять їх у дворах прилеглих будинків. Не прикріпляють лавки тому, що взимку це буде заважати прибиранню снігу механічним способом. Влада все ще сподівається на культуру чернівчан…
Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Ламаємо, бо інакше не вміємо?”