Куди їхати у відпустку?

Крим: Щороку кількість бажаючих провети відпустку в Криму зменшується. Дорогі ціни і поганий сервіс поступаються турецько-єгипетським лояльним умовам. Економ-пропозиція для студентів – зйом кімнати із власницею-бабусею: 100-150 гр на добу. Хороша квартира коштуватиме від 250 гривень.

Виключення – місто Сімеіз. Там дешевші ціни на житло і на кожному кроці вас не змушуватимуть купувати «пахлаву медову» чи фотографуватися з мавпочкою.

Єгипет: Путівка «все включено» до Єгипту коштує від 1000 доларів. Віза до Єгипту для громадян України відкриваєтся після приїзду в країну безпосередньо в аеропорті.

Але минулоріч вітчизняне телебачення било на сполох: у Єгипті за таєсних обставин почали масово помирати українські туристи. «У готелях душ «б’ється током», безпідставно затримує міліція…», – скаржаться потерпілі.

Туреччина: Висока якість і комфорт. 99% мешканців Туреччини – мусульмани, тож українським туристкам радять не надто відверто одягатися. Та цьогоріч дешево поїхати в Туреччину не вдасться. Путівка «все включено» коштуватиме від 800 доларів. Всі оператори зазначають, що в Туреччині кращий, ніж у Єгипті, рівень готелів. Система «все включено» в цій країні, окрім харчування, означає ще й те, що на території готельного комплексу є безліч відпочинкових майданчиків, персонал займається вашим дозвіллям та відпочинком ваших дітей.

Болгарія – курорт, «обжитий» нашими туристами ще за часів Радянського Союзу. Він був єдиною доступною для радянської людини екзотикою. Більшість відпочивальників надають перевагу поїздкам в цю країну на авто чи автобусі, і відпочивають у приватних будиночках. Проте, якщо ви вирішите відпочивати в готелі, то розраховуйте, що за відпочинок у Болгарії в чотиризірковому готелі (брати менше зірочок не має сенсу, бо рівень сервісу та умови у номерах у них нічим не кращі за помешкання на приватних віллах, доба в яких коштує для дорослого близько 7-10 євро) на 10 діб з дорогою літаком обійдеться у 1 600 – 1 700 євро. Діти до 12 років проживають безкоштовно!

Хорватія: У цю країну, хоч і надзвичайно гарну, оператори не радять їхати з дітьми. В цій країні кам’янисті пляжі, спуск в море з бетонних платформ, а до курортів, де галькове узбережжя, автобусом треба їхати до 36 годин. Отже, з дітьми добиратися до Хорватії доведеться виключно літаком, а це плюс 270 євро на людину. Дорога автобусом разом з візами обійдеться дешевше на 150 євро на кожну людину. Щодо готелів, то тут практично немає п’ятизіркових. У «несезон» вартість поїздки в Хорватію становитиме €315 на одну особу. У сезон ціни віжпочинок у Хорватії коштує від  1 200 до 3 100 євро за 2 тижні (разом з дорогою).

Чорногорія: Тут мало готелів, туристів відправляють відпочивати на вілли. Вартість путівки на віллу на 10 днів з дворазовим харчуванням та літаком зі Львова становить 2000 євро, у тризірковому готелі 3000.  Як і в інших країнах, тут можна замовити безліч екскурсій, зокрема, завітати на день до Венеції (якщо маєте «шенгенку») катером коштуватиме 100 євро з людини.

Пообідати в Чорногорії, адже ми розглядаємо тур, де є лише сніданки та вечері, коштує, в середньому, 3 євро.

Емма АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Куди їхати у відпустку?”