Коломієць та його «молода» команда

або Цікаві факти з життя окремих люстраторів

Автомайданівець Олексій КОЛОМІЄЦЬ продовжує «непримиренну» боротьбу з обласним управлінням служби надзвичайних ситуацій. Тепер руками колишніх та нинішніх рятувальників він хоче відправити в забуття весь керівний склад управління. У засобах масової інформації він оприлюднив заяву декількох діючих працівників та ветеранів служби надзвичайних ситуацій.

Набір звинувачень стандартний: корупційні схеми, «відкати», списання паливно-мастильних матеріалів, відчуження майна тощо. Та якщо раніше на верхівку цієї піраміди Коломієць ставив Ігоря Грицака, то тепер він вимагає відсторонення всіх найвищих посадовців управління, таким чином дестабілізуючи далі ситуацію в територіальному управлінні служби надзвичайних ситуацій, працівники якого продовжують у такий непростий час сумлінно виконувати свої обов’язки та рятувати людей 

1

2

4

 

3

Ворог мого ворога – мій друг

Наразі цікавішим є те, з ким саме Олексій Миколайович оголосив хрестовий похід на службу надзвичайних ситуацій. І ось тут випливають просто неймовірні факти.

Одним із підписантів згаданої заяви є ветеран МНС Юрій Стахов. І все б воно нічого, але комізм ситуації полягає у тому, що після Помаранчевої революції і тодішньої люстрації саме Коломієць вів непримиренну боротьбу зі Стаховим!

Ця людина обіймала посаду заступника начальника обласного управління МНС і в червні 2005 року була звільнена з посади «за суттєві недоліки у виконанні службових обов’язків, що призвело до грубих порушень в організації наглядово-профілактичної діяльності».

Однак уже за кілька місяців Юрія Стахова призначають начальником обласного управління МНС. Ось тоді Коломієць і розгортає свою бурхливу діяльність. Він пише листи Президенту України Віктору Ющенку, міністру з питань надзвичайних ситуацій Віктору Балозі, голові комітету ВР з питань боротьби з корупцією Володимиру Стретовичу. Бізнесмен звинувачує Стахова в корупції, переслідуванні підприємців, інтриганстві. Згадує про очищення влади та ідеали Майдану.

Епістолярні вправляння Коломійця не минулися дарма. Була створена спеціальна комісія, і за результатами її роботи Стахова досить швидко звільнили: він устиг пропрацювати всього лише 20 днів.

І ось тепер такого фігуранта, наявність у якого бодай якихось моральних принципів викликає великі сумніви, Коломієць бере під своє крило – і за його допомоги починає каламутити воду.

Звісно, що для пересічного чернівчанина статус «ветеран МНС, полковник» звучить гордо та примушує вірити на слово цій людині. Та рукописи, як відомо, не горять. І нехай тепер Коломієць пояснює, чому 9 років тому він воював зі Стаховим, а тепер вони – любі друзі. Цікаво, він тоді помилявся чи просто нині долучив бравого полковника до боротьби за свої бізнес-інтереси???

5

Хто хоче нас оберігати?

А те, що Коломієць не просто так включив прилад з метання певної субстанції у бік керівництва обласного управління ДСНС, видно неозброєним оком. Адже ще одним підписантом заяв під диктовку Коломійця є полковник служби цивільного захисту у відставці Дмитро Добрянський.

Так само, як і Коломієць, він восени 2005 року писав гнівні листи Президенту Віктору Ющенку та керівнику його приймальні на Буковині Валерію Чинушу (якого зараз Коломієць називає «тушкою»). Набір звинувачень такий же, як і в Коломійця.

Аж раптом два полковники об’єднуються у прагненні якомога більше скомпрометувати своїх колишніх колег по службі.

За словами відставленого заступника начальника обласного управління ДСНС полковника Ігоря Грицака чим могли зацікавити Юрія Стахова не важко здогадатися. Так само, як і чому участь у цій брудній грі бере Добрянській. На його думку  справа у тому, що Коломієць та Добрянський через підставних осіб контролюють фірму «Профі-оберіг» і хочуть, щоб вона стала у Чернівцях монополістом на цьому ринку.

6

7

8

І справді, коли на кону стоять хрумкі купюри, про моральність мало хто думає. І союзників можна набирати навіть з числа колишніх ворогів. Головне – був би ефект.

До речі, цікавий факт. У березні ініціативна група ветеранів органів МНС уже писала звернення до генерала Братка про нібито безлад у його відомстві.

Окрім Стахова та Добрянського під ним підписалися також колишні працівники ДСНС Сергій Цап та Іван Столяр.

Нещодавно у приміщенні обласного управління ДСНС відбулися збори трудового колективу за участі представників Правого сектору, Самооборони, інших громадських організацій та підприємців. Так ось під час цих зборів присутні працівники управління майже стовідсотково підтримали своє керівництво, тож усі голослівні звинувачення колишніх рятувальників не підтвердилися.

І ще один момент. Сергій Цап, який був єдиним з ініціативної групи ветеранів-підписантів МНС, що  взяв участь у цих зборах, за певною інформацією також, нібито, має відношення до вже згаданої фірми «Профі-оберіг».

А Іван Столяр, до речі, на парламентських виборах 2012 року був довіреною особою кандидата-регіонала Геннадія Федоряка.

Ось такі люди в команді Коломійця здійснюють люстрацію.  Сумно, панове…

Сергій СОСНОВСЬКИЙ

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Коломієць та його «молода» команда”