Казначейство: проводить платежі чи ні?

Відповідь на це питання також шукали члени профільної комісії Василя Бічера.

Слово взяв Руслан МЕЛЬНИК, член комісії:

– Казначейство протягом року не проводить платежі, тоді як у засобах масової інформації повідомляє, що затримок із коштами немає, бо з усіма нібито розраховується. Натомість потім, як було 2012-го, неосвоєні кошти, які область отримала  в кінці року, відправляються назад  до Києва. Пригадуєте? Саме так сталося із 26 млн. грн. державної субвенції, що торік повернулися до центру з Буковини! Але ці факти замовчуються. Тому пропоную повторно заслухати голову держказначейства області на  сесії обласної ради. Щоби ситуація з поверненням не повторилася цього року. А про те, що платежі не проводяться у повному обсязі, свідчать конкретні приклади.

У селі Великий Кучурів, що на Сторожинеччині, зривається здача в експлуатацію другого дитячого садка, бо казначейство не  проводить платежі виконавцям робіт. Іншими словами, з сільського бюджету не перераховуються кошти на рахунок виконавця робіт.  У Михальчі того ж району така  заборгованість становить понад 300 тис. грн. На жаль, подібні дії казначейства спонукають сільських голів не перейматися жодними капітальними роботами, що й нівелює діяльність органів місцевого самоврядування.

Якщо у голови казначейства є письмові вказівки з Києва не проводити кошти – то це одне, – наголосив депутат, – а якщо він виконує усні вказівки або це його самодіяльність, то треба вживати відповідних заходів.

Члени постійної комісії обласної ради з питань будівництва, архітектури, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій одноголосно підтримали пропозицію колеги заслухати Голову казначейства на черговій сесії.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *