Звільніть своє тіло від непосильного вантажу

Шлаки, токсини, гельмінти, екскременти – непрохані гості, які псують здоров’я та вкорочують життя

Як виглядають наші нутрощі
«Якби людське тіло стало прозорим і людина подивилася всередину себе, вона б одразу збагнула причину свого нездоров’я. Так, дехто з нас міг би побачити всередині своєї товстої кишки до 10 кг калу, що «прикипів» до стінок цього органа, або 1-2 літри слизу, схожого на бурі водорості, в якому кишать глисти. На самих стінках кишечника дивні нарости, схожі на медуз або гриби. Такий вигляд мають поліпи. У своїй черевній порожнині, особливо внизу живота, вони побачили б скупчення склоподібного слизу. Особливо вразив би вигляд власної печінки, нашпигованої камінчиками найрізноманітніших кольорів, забрудненої мазутоподібною масою. Багато в кого нирки були б заповнені піском, а в декого забиті камінням. Легені заповнені слизом, а гайморові пазухи містять 1-3 склянки гною. Люди віком після 40 років із здивуванням виявили б, що близько третини клітин їхнього організму стали старими і не виконують своїх функцій. Частина з них вже відмерла і в процесі розкладання отруює організм. Окрім того, вони розглядали б брудну кров, сольові відкладення в сухожиллях, зв’язках та інших частинах тіла. Все це надзвичайно вразило б і шокувало їх.
Подумайте, якщо у вашому організмі стільки «добра», чи можна розраховувати на здоров’я і довголіття?! «Адже у більшості людей середнього, а особливо старшого віку, є багато чого з переліченого», – пише відомий натуропат  Г. Малахов у своїй книзі «Очищення організму». Далі він наголошує: – Побачивши все це у власному організмі, людина одразу б зрозуміла, що серце в неї болить від отруєної крові, погане травлення – від брудної печінки, втрата зору і слуху – від накопичень гною в голові, а грижа й статева слабість з’явилися від накопиченого внизу живота слизу».
Від чого і чому потрібно очищати організм?
На жаль, навіть серед лікарів є такі, що недооцінюють важливість очисних процедур. Хоча це вже давно й переконливо підтверджено низкою наукових експериментів і фактів, повідомляє Beessmertie.ru Ще всесвітньо відомий учений І.Мечников говорив про негативну роль самоотруєння організму. Тоді, майже 100 років тому, подібні ідеї були дуже популярними. Потім вони чомусь випали з поля зору медичної науки й практики. Але нині, на новому витку історичної спіралі, вченим вдалося експериментально довести величезний вплив автоінтоксикації (самоотруєння) на розвиток процесів старіння. Чим потужнішою є система внутрішнього знешкодження токсинів, тим довше живе організм! Наукові дані свідчать: щури, у яких внутрішня система знешкодження токсинів сильніша, живуть на 10% довше, ніж інші представники їхнього виду.
Власні токсини й холестерин­­ – найлютіші вороги людини
У медицині широко використовують метод очищення крові, так звану гемосорбцію: кров людини пропускають через сорбент (поглинач токсинів), який вбирає з неї шкідливі речовини. Найчастіше сорбентом є синтетичне вугілля. Проте такі процедури можуть виявитися не такими вже й безпечними для організму. Тому до них потрібно вдаватися лише у крайніх випадках.
Очистити кров можна через шлунок
А ось ентеросорбцію (вживання всередину сорбенту) можна сміливо застосовувати. Ефективність цього методу в досягненні подовження тривалості життя доведено відомим українським геронтологом В. Фролькісом. Річ у тім, що в організмі людини протягом доби виділяється до 10-12 літрів шлунково-кишкових соків. Рідка частина цих соків фільтрується з крові. У нижніх відділах кишечнику вона знову всмоктується в кров. Отже, проводячи сорбцію шлунково-кишкових соків, ми без шкоди для організму очищуємо кров. Це знову ж таки було доведено під час досліду, в якому брали участь старі щури. Цим тваринам проводили цикли ентеросорбції: протягом 10 днів додавали до їжі сорбент (синтетичне вугілля), після 30-денної перерви повторювали 10-денний курс очищення сорбентом. Внаслідок цього тривалість життя щурів зросла на 35%.
Дія ентеросорбції на клітини настільки впливова, що позначається на інтенсивності продукування в органах білка. Важливе значення має дія ентеросорбенту на обмін ліпідів (жирів) у організмі. За його допомогою можна досягти зменшення вмісту жирів у печінці (зокрема, холестерину) на 30%. Подібні зміни спостерігаються і в тканинах мозку та серця. Це має величезне значення в гальмуванні процесів розвитку атеросклерозу. Вплив ентеросорбції на ліпідний обмін є настільки потужним, що йдеться навіть про відновлення зруйнованих тканин. Унаслідок тривалого застосування ентеросорбції вдається значно віддалити процес ушкодження клітин, розростання сполучної тканини в органах і нервових центрах, знизити атрофічні та склеротичні процеси.
Зафіксовано й задокументовано величезну кількість випадків, коли люди місяцями або навіть роками лікуються, приймають жменями таблетки, але не спроможні досягти жодного оздоровчого ефекту. Проте після грамотно проведеного курсу очисних процедур багато хто повністю одужує. Дехто навіть стверджує, що почувається заново народженим!
І наукові дослідження, і життєва практика безперечно доводять: очищення організму – це не байки цілителів, а потрібний захід для відновлення здоров’я й подовження тривалості життя.
Як і чим забруднюється організм?
По-перше, через їжу й воду в організм потрапляє велика кількість шкідливих речовин. Це – промислові отрути, солі важких металів, нітрати, пестициди тощо. Особливо небезпечними є канцерогени, які спричинюють ракові пухлини. Проте боротися із цим видом забруднення досить просто. Потрібно вживати екологічно чисті продукти. Водою користуватися із перевірених джерел або купувати бутильовану, в якій ви впевнені. Для очищення водопровідної води можна використовувати спеціальні побутові фільтри.
Якщо курці кинуть курити, вони убезпечать себе від потрапляння до організму великої кількості шкідливих речовин, серед яких є значно небезпечніші за нікотин.
По-друге, кожен організм перебуває під дією автоінтоксикації (самоотруєння), і ця проблема є значно серйознішою.
У процесі життєдіяльності в клітинах і тканинах постійно утворюються шкідливі відпрацьовані речовини, їх називають «шлаками». Звичайно, в разі ідеального функціонування органів виділення всі відпрацьовані речовини мають повністю виводитися з організму. Проте не багато віднайдеться людей з ідеальною системою виділення. Але навіть якщо в молодості організм якось справляється і виводить більшість відпрацьованих і шкідливих речовин, то з віком вони накопичуються. До того ж більшість людей неправильно харчуються, чим удвічі прискорюють забруднення свого організму.
По-третє, варто згадати про холестерин. Відкладаючись на стінках судин, він спричинює атеросклероз – найнебезпечніше захворювання, яке стає причиною кожної 2-3-ї смерті.
Метод ентеросорбції може радикально вплинути на всі три чинники забруднення організму.

 (Закінчення у наступному числі).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *