Децентралізація по-cторожинецьки чи запізніле перше квітня у Тисовцях?

Територіально-виборча комісія призначила повторне голосування у Тисовцях,  але сама на них не з’явилася. Мешканці села готують позов до суду, а поки що звернулися до прокуратури та СБУ  

На порталі територіальних громад Чернівецької області (http://gromady.cv.ua/news/51923/) минулого тижня з’явилася чудова новина. Ось її повний виклад:

Перші місцеві вибори старост Великокучурівської сільської об’єднаної громади.

10 квітня в Чернівецькій області вперше відбулись вибори старост у населених пунктах, що увійшли до Великокучурівської та Глибоцької об’єднаних громад. У Глибоцькому районі старостою села Михайлівка обраний колишній в.о. старости села, учасник АТО Валентин Дмитрович Москалюк, а в селі Червона Діброва – Володимир Георгійович Чоботарь, який досі був депутатом Глибоцької селищної ради.

У селі Снячів та в частині села Глибочок Великокучурівської об’єднаної громади Сторожинецького району старостою стала Світлана Дмитрівна Ващук, яка обіймала посаду секретаря тамтешньої сільради. Мешканці села Тисовець тієї ж об’єднаної громади довірили право представляти свої інтереси Василю Лазаровичу Ковалю.

Прес-служба облради

У мешканців же села Тисовець протилежна інформація від тієї, яку оприлюднила Прес-служба Чернівецької облради. Зокрема, у редакції газети «Версії» протокол Великокучурівської СТВК  №25 про рішення повторного голосування виборців, за підписом 9 членів територіально-виборчої комісії та Постанова №32 цієї ж комісії про повторне голосування, яке було призначено на 17 квітня 2016 року, показав один із кандидатів на посаду старости Василь Столярчук. Отож несподівана колізія і привела минулої неділі кореспондента «Версій» до Тисовець.

SONY DSC

При в’їзді в село – великий інформаційний щит на якому текст: «17 квітня запрошуємо Вас узяти участь в повторному голосуванні в виборах старости… на ДВК №730389 на підставі ухвалення рішення про численні порушення на даній дільниці згідно Закону України «Про місцеві вибори… (Сільська територіальна виборча комісія)».

Дістаюся виборчої дільниці. У приміщенні – все як годиться: кабінки, на столах таблички з номерами і – жодного члена виборчої комісії. Від людей дізнаюсь, що сільчани зранку приходили на дільницю, але там нікого не було – ні членів комісії, ні бюлетенів.

Що не кажіть, а ситуація більш ніж дивна: постанова про повторне голосування є, а виборів нема. Невже все вирішується в Сторожинці? Схоже на те… А де ж вільне волевиявлення і право голосу громадян?.. Чи може це запізнілий першоквітневий жарт?

Та мешканцям села не до жартів. Їм не байдуже до свого майбутнього і, зрештою, вони поважають себе і свій вибір, тому звернулися до Сторожинецької прокуратури, СБ України в Чернівецькій області, до депутатів ВР, а також готують позов до суду.

SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Валерій ПЕТРЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *