На Кіцманщині засуджено акушер-гінеколога

На Буковині через несвоєчасне проведення кесаревого розтину померло немовля – за неналежне виконання професійних обов’язків засуджено лікаря акушер-гінеколога.

Кіцманська місцева прокуратура підтримала обвинувачення відносно 58-річного лікаря акушер-гінеколога районної лікарні за неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 140 КК України), повідомила пресслужба обласної прокуратури. 

Установлено, що у травні 2018 року лікар акушер-гінеколог центральної районної лікарні не надав своєчасну кваліфіковану медичну допомогу 34-річній роділлі. Через те, що лікар своєчасно не провів кесарів розтин, смерть немовляти настала внаслідок внутрішньоутробної асфіксії. Відповідно до висновків комісійних судово-медичних експертиз, неналежне надання медичної допомоги перебувало у причинно-наслідковому зв’язку із настанням смерті дитини.         

Вироком Кіцманського районного суду лікаря засуджено до 2-х років обмеження волі з позбавленням права займатись лікарською діяльністю строком на один рік.  На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком в один рік шість місяців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *