Заява Чернівецької обласної організації партії «ВО «Батьківщина» та депутата Чернівецької міської ради М.В.Кирилюка

Щодо рішення Чернівецької міської ради про дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови.

31 березня 2011 року відбулося скандальне голосування щодо дострокового припинення повноважень Чернівецького міського голови Федорука М.Т.

Офіційну заяву партії «Батьківщина» щодо даного голосування виголосив депутат Чернівецької міської ради Микола Кирилюк. Дана заява є позицією партії і залишається незмінною. Текст заяви наводиться нижче.

В даний час відповідні служби партії «Батьківщина» вивчають факти, пов’язані з даним голосуванням, в тому числі, ймовірний тиск найвищих посадових осіб Чернівецької області, спрямований на досягнення отриманого результату.

За результатами даного розслідування Чернівецька обласна партійна організація зробить відповідну заяву.

Голосування депутатів міської ради після оголошення в.о. міського голови Михайлішина, що стосуються звільнення директорів таких великих підприємств як Калинівський ринок, Чернівецький міжнародний аеропорт та Чернівецький водоканал, ще раз підтвердили той факт, що увесь сценарій політичного перевороту в Чернівцях планувався з єдиною метою – встановити повний контроль над основними фінансовими потоками міста Чернівці ряду зацікавлених в цьому осіб.

Заява депутата Чернівецької міської ради М.В.Кирилюка (ВО «Батьківщина») з приводу голосування за недовіру міському голові М.Федоруку.

Шановний пане голово, шановні колеги,

Вважаю за необхідне повідомити Вам, що  24 березня 2011 року відбулося засідання бюро Чернівецької міської організації партії «Батьківщина». На даному бюро розглядалося питання участі фракції «Батьківщина» у голосуванні по питанню недовіри міському голові. Рішення було прийняте одноголосно – зобов’язати фракцію «Батьківщина» у Чернівецькій міській раді не брати участь у голосуванні.

Повідомляю також, що відповідно до норм Статуту партії, Положення про депутатську фракцію та принципу партійного управління фракціями «Батьківщина» у місцевих радах – рішення бюро міської партійної організації є обов’язковими для виконання всіма членами фракції.

Звертаю Вашу увагу, пане голово, що деякі депутати Чернівецької міської ради, які висувалися партією за партійними списками і мажоритарними округами були виключені з партії рішенням бюро обласної партійної організації і відповідною постановою Президії Політичної ради партії. Тому депутати міської ради А.Чесанов, В.Кедь, В.Жаровський,  О.Редько не мають права представляти фракцію.

Наголошую, що у випадку невиконання рішення бюро, міська партійна організація буде діяти відповідно до норм чинного Статуту партії аж до виключення з партії тих, хто голосуватиме за це рішення і розпуску фракції.

Партійна організація не братиме участь у цьому фарсі спрямованого не тільки проти чинного міського голови, але й проти тих громадян, які віддали Миколі Федоруку свої голоси. Нагадаю, що чинний міський голова переміг з одним з найвищих результатів по Україні.

Ініціатори цього фарсу відомі і партія Батьківщина немає нічого спільного з тими силами, які не поважають переконливий вибір міської громади і інтереси суспільства.

Дякую за увагу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *