«Гей, прокачу!»: Активісти-люстратори хотіли покатати Зінченка в альтфатері

Натомість «прогулялися» проїжджою частиною

Про свій намір вони повідомили ЗМІ ще за день до акції. «Завтра, 3 лютого 2015 року, об 11.00 год. під приміщенням УМВС у Чернівецькій області здійснять акт люстрації. Сьогодні нечисть боїться лише альтфатера. Тож давайте прокатаємо Валерія Зінченка та його щурів у сміттєвому баку. В акції візьмуть участь захисники Донецького аеропорту на чолі з Барсом. Обіцяю, буде гаряче», – написав на своїй Фейсбук-сторінці голова «Патріотичної Громади Буковини» Ігор Жижиян. Причина вічна, як світ: головного міліціонера Буковини звинувачують у корупційних діяннях.

Члени цієї ГО разом з представниками «Правого сектору» та окремими міськими божевільними громадськими активістами зібралися на Центральній площі Чернівців точно у визначений час: наводили марафет, одягали маски, розправляли стяги, поки журналісти налаштовували камери, готуючись до початку шоу.

DSC_0371

Перший акт «марлєзонського балету»: «Люстрація по-буковинськи». Під стіни Чернівецької УМВС активісти підвозять головний реквізит їхньої вистави – жовтий пластмасовий альтфатер. На стінці цього транспортного засобу – білий та, на їхній погляд, вельми привабливий напис: «Гей, прокачу!» «Альтфатер для Зінченка». Мітингувальники вимагали, щоби начальник УМВС вийшов до них поспілкуватися, проте назначений виконавець головної ролі до них не вийшов. Натомість запросив кількох представників до себе. Активістів не влаштував такий відхід від сценарію  – і вони перейшли до другого акту вистави.

DSC_0416

Акт другий: «А я іду-крокую проїжджою частиною». Активісти перекрили вулицю Головну поблизу будівлі УМВС і взялися прогулюватися проїжджою частиною туди і назад, що створило певні незручності для транспорту. На Головній вишикувалася довга низка тролейбусів. Мітингарі намагалися патріотичними гаслами перекрикувати лайку водіїв, які поспішали у своїх справах. Паралельно міліціянти збирали у водіїв та перехожих заяви про перешкоджання дорожньому руху.

DSC_0420

Добряче нагулявшись, активісти звільнили вулицю і принесли під стіни УМВС «символ Майдану» – шини: обіцяли ж, що буде гаряче. Але, збагнувши, що Зінченко надає перевагу поїздкам на власному авто перед катанням у смітнику, мітингувальники розійшлися. Але пообіцяли повернутися завтра, коли до міста прибуде Президент України Петро Порошенко. Та, схоже, президент здогадався про це й сксував свій візит до Чернівців. Отже, як кажуть, to be continued…

Руслан КОЗЛОВ, «Версії», фото автора

На першому фото: Обличчя буковинської люстрації: бабця із булочкою закликає пікетувати УМВС

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *