Пам’ятай про Крути!

shkliar02

29 січня відбувся благодійний патріотичний вечір “Пам’ятай про Крути”. Чернівчани зустрілися з відомим українським письменником Василем Шкляром.
Вечір розпочався виступом чоловічої хорової капели “Дзвін” ЧНУ ім. Юрія Федьковича. Перед чернівчанами виступили учасники київської етно-рок фундації «ТаРута» – Євген та Олена Романенки, Ярина Товкайло. Також – лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк.
На вечорі «Пам’ятай про Крути!» відбуватиметься благодійний збір коштів для родини загиблого на сході волонтера Романа Шлюсара.

Kruti_m

kruti_

shkliar08

kruti08

… Усі вони думали-гадали, що ж воно таке, цей “Хальоднияр”, що ж воно за сила така незвичайна, на яку їх перекинули з найвіддаленіших фронтів, проте цього ніхто не міг до пуття розтлумачити.
Москалі казали, що Хальоднияр – це якась древня фортеця ще князя Долгорукого, де всі люди велетенські й довгорукі; чуваші та башкири вважали, що Хальоднияр – це ім’я якогось великого полководця, щось таке, як Чинґізхан, котрий так розперезався, що не хоче визнавати комуну; китайці сподівалися, що це така закраїна, обгороджена високим муром, де хоч і холодно, зате повно рису і всілякого їдла, але тим їдлом не хочуть із ними ділитися; а латиші нічого не думали, вони просто були латиськими стрільцями і мовчки ждали наказу…

Василь Шкляр, “Чорний ворон”

kruti_01

… Життя покаже ким ми були і куди ділись!
«Залишенець»
shkliar

… Жодна катастрофа не ставить хрест на меті.

«Залишенець»

shkliar06

Ми часто шукаємо не тих і не там.
“Ключ”
Василь Шкляр

shkliar04

kruti_03

kruti_04

shkliar07

kruti07

shkliar05

КРУТИ
Ще юнаки, ще майже діти,
А навкруги і смерть, і кров.
«На порох стерти, перебити!» –
Іде на Київ Муравйов.
Полків його не зупинити,
Та рано тішаться кати:
Коли стають до зброї діти,
Народ цей – не перемогти!

Микола Луків

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *