Фірташ до Чернівців приїхав із «пряниками»

На Соборній площі цього року, окрім головної ялинки та Різдвяного містечка, на кошти олігарха спорудили Будинок Діда Мороза та безкоштовну ковзанку

Фірташі

Подружжя Фірташів подбає про буковинців: Лада – розважатиме, Дмитро – забезпечить роботою, а Віталій Михайлішин… виконуватиме обов’язки

DSC_2706

Головним координатором організації новорічного свята у Чернівцях цього року стала Лада Фірташ – дружина олігарха, яка закохалася в наше місто!

DSC_2715

– Ми подарували свято дітям, а це абсолютно поза політикою. У Чернівцях дуже легко і приємно робити маленьку Австрію, – зазначила пані Лада, президент фонду Firtash Foundation. І пообіцяла наступного року зробити свято ще кращим.

DSC_2728

– Ми хочемо, щоби люди приїжджали сюди звідусіль і дивилися, – сказав Дмитро Фірташ, наголошуючи на багатстві традицій Західної України. – Я виріс на цьому, бо я родом звідси.

DSC_2748

Зокрема, олігарх допоможе чернівецькій владі організувати й свято Маланки, яка вже невдовзі збере на площах міста маланкарів не лише з усієї області, а й з-за кордону.

DSC_2754DSC_2802

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

«Пряники» від Фірташа

1. Святковий пряник «Різдвяне диво» вагою 150 кілограмів на замовлення благодійного фонду Фірташа пекли тиждень. На двометровому прянику кондитери зобразили цілу новорічну сценку: Діда Мороза й Снігуроньку на оленях, засніжені хатинки, сніговиків, зайчиків.

2. Безкоштовні кульки, казкові герої, ковзанка та будинок Діда Мороза. А ще малечу катали на невтомному поні!

3. Чек керівництву університету на 8 мільйонів гривень – на реставрацію резиденції. Загалом на відновлення пам’ятки ЮНЕСКО потрібно 360 мільйонів гривень.

4. Озвучено наміри вкласти у буковинське виробництво мільярди гривень і працевлаштувати тисячі людей. Олігарх обіцяє наприкінці березня представити «енергетичний проект», «який вже на 60% готовий».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Фірташ до Чернівців приїхав із «пряниками»”