«Євробачення-2009»: Москва, нарешті

«Євробачення-2009»: Москва, нарешті
Таке рішення підтримав прем’єр-міністр РФ Володимир Путін розглянувши різні варіанти місця проведення конкурсу. До речі, одним з можливих варіантів називався Петербург.
У свою чергу Олександр Жуков, голова оргкомітету «Євробачення-2009», повідомив, що з технічної точки зору найбільш придатним є московський спорткомплекс «Олімпійський». За його словами, там можуть розміститися 25 тис. глядачів, до того ж на території спорткомплексу достатньо легко розташувати всі необхідні служби, в тому числі й прес-центр. Віце-прем’єр додав, що приймати гостей «Євробачення» місто буде цілий тиждень, лише іноземних журналістів очікується понад 2 тис. Він зазначив також, що конкурс побачать приблизно 100 млн глядачів.
 «П`ять зірок» змінюють формат
Конкурс молодих виконавців цього разу відбуватиметься від 28 до 31 серпня на морському узбережжі в Сочі. Географія його значно розширюється, і цього разу в заході беруть участь представники 15 країн СНД. У кожній з них відбудеться власний відбірковий тур для молодих виконавців, де визначать по одному переможцю. Склад журі буде так само виборним і міжнародним.
«Нова хвиля – 2008» – на ТРК «Україна»
Конкурс транслюється від 23 до 28 липня о 20:30, – повідомляє пресс-служба телеканалу. Географія «Нової хвилі» з кожним роком розширюється. Цьогоріч в ньому беруть участь 17 виконавців або музичних гуртів з 14 країн Європи, СНД, і навіть Канади. Кожна з держав представлена 1-м учасником, за винятком України (2) та Росії (3). Наймолодшою фіналісткою конкурсу стала 17-річна Нюша з Росії. Цього разу зафіксовано і найстарший вік конкурсантів – 28 років (учасники з Італії, Канади, Македонії та Росії). Україну представляють Міка Ньютон та дівочий гурт «Кліпси». Окрім традиційних премій за перші три місця на конкурсі передбачено приз глядацьких симпатій та особистий приз Алли Пугачової в розмірі $50 тис. Серед гостей свята як всесвітньо відомі класичні постаті (Джо Кокер, Монсерат Кабаль`є, Олена Образцова), так і поп-зірки.
 Підготував Пилип ПУХАРЄВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *