Українськими переселенцями опікуються канадійці та британці

Як повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА  Наталя Пасічник, в області на обліку перебувають 3137 внутрішньо переміщених осіб.

Ще на 2 роки продовжена програма «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», яку реалізує канадська організація «Stabilization Support Services» і Міністерство соціальної політики України за підтримки Уряду Великої Британії

Головне завдання проекту – підтримка України в подоланні наслідків гуманітарної кризи, яка виникла як наслідок агресії Росії.  Його зміст полягає в тому, що від вересня минулого року 27 радників ( по одному на область) працюють на покращення становища переселенців в усіх областях України. Вони надають допомогу у вирішенні індивідуальних справ і запобіганні дискримінації, пропонують зміни й доповнення до законодавства, ґрунтуючись на своєму досвіді.

Сьогодня кількість переселенців в Україні перевищила 1,5 млн осіб. Можливість розпочати життя заново потребує спільних зусиль державних та недержавних організацій, громадськості та влади.

За час діяльності Програми Радників до них звернулося 34 358 осіб,  з яких  20 797 вже отримали допомогу у вирішенні своєї проблеми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *