Епідемія безгрошів’я у банкоматах: антиінфляційне «ноу-хау» чи збіг обставин?

У вихідні чернівецькі банкомати занедужали дивною «хворобою» – вони просто не працювали. Достеменно відомо, що епідемія охопила банкомати «Приватбанку», «Раффайзенбанку Аваль», «Укрпромбанку», а, можливо, й інші. Розлючений народ бігав містом, проклинаючи усе на світі й уряд зокрема, який «напевно, дав якусь вказівку», раз гроші зникли одразу з усіх банкоматів.
На ранок понеділка «недужими»  залишалися ще деякі приватівські банкомати, решта почала працювати. А люди все ще переймалися питанням, чи не є несправність банкоматів новим методом боротьби з інфляцією.
Зателефонувавши в «Аваль», ми хвилин 10 чекали, поки знайдуть людину, яка могла б прокоментувати ситуацію. Нарешті знайшли начальника управління інформаційних технологій п. ЗВАРИЧА, який пояснив, що в неділю не працював лише один банкомат на Головній, 143, знадвору центрального офісу. Він просто зламався, а відремонтувати його в неділю не було змоги. На такий випадок у приміщенні банку працює внутрішній банкомат, який справно видавав грошенята. – У неділю? Коли двері зачинені?..
В «Укрпромбанку» нас переадресовували за трьома різними телефонними номерами, поки ми не потрапили до управління автоматизації. Там розповіли, що в них теж не працював лише один банкомат, на Ватутіна, 6 – просто зламався, а решта були справними. Просто з них могли забрати усі гроші, а відкрити сейф і поповнити банкомат у неділю теж неможливо. Люб’язна пані своє ім’я та прізвище називати відмовилася, бо вона ж не начальник. Тому просила подати коментар від імені шефа – ТОМКІНА Сергія Сергійовича, якого на робочому місці не було.
До «Приватбанку» дзвонити довелося двічі. Перший раз, аби запитати, другий, – щоб отримати відповідь. Начальник відділу контролю і розвитку банківської мережі п. Сергій КОЛЯДКО пояснив, що дійсно через збої на дніпропетровському сервері банкомати у неділю не працювали. Таке іноді трапляється, особливо в кінці та на початку місяця, коли народ масово отримує зарплату. Але панікувати не слід, усе буде добре…
На запитання, чому водночас не працювали банкомати у «колег по цеху», жоден з банкірів відповісти не зміг. Як не дивно, але коментувати таку ситуацію в управлінні НБУ теж категорично відмовилися. Тому дізнатися, що це було: фатальний збіг обставин чи антиінфляційне «ноу-хау», не вдалося.
Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»
Р.S. У вівторок усі банкомати, які траплялися на шляху до редакції, працювали – перевірено особисто.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *