У Чернівцях заарештовано двох чоловіків «жертвами» яких стали восьмеро неповнолітніх

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з працівниками спецпідрозділу «Беркут» 22 березня затримали двох 48 та 64-річних мешканців м. Чернівці за підозрою у скоєнні злочинів передбачених другою частиною статті 153 (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом вчинені щодо неповнолітнього) Кримінального кодексу України.

Після їх затримання на квартирах підозрюваних згідно санкції суду був проведений обшук, під час якого на одній із квартир перебував 15-річний хлопчик. Підозрювані особи були поміщені в ізолятор тимчасового тримання, а згодом стосовно них судом був обраний запобіжний захід – взяття під варту.

За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернівецькій області майора міліції Миколи Басараба, на сьогодні потерпілими визнані 8 неповнолітніх у віці від 13 до 17 років. Підозрювані матеріально забезпечені, один з них раніше перебував в США, поле його діяльності за кордоном наразі встановлюється.

Підшуковували вони своїх жертв здебільшого на вулиці, переважно це були діти з неблагополучних сімей або з інтернатних установ, схема за якою діяли чоловіки була доволі простою, спочатку вони встановлювали з хлопчиками словесний контакт, далі входили в довіру, купували їм одяг,( як приклад – «Чому в тебе такий брудний одяг, давай тебе одягнемо в нові речі») мобільні телефони, водили у кафе, неодноразово запрошували до себе додому, щоби діти на майбутнє не боялися приходити до них у гості.

В подальшому за допомогою сили та алкоголю, вони примушували їх до вступу в статевий контакт. Потім погрозами, фізичним примусом та шантажем, під приводом того, що вони розкажуть про це їх знайомим, підозрювані регулярно примушували дітей до вступу з ними в статевий контакт.

З дітьми наразі працюють психологи оскільки вони отримали важку психологічну травму, адже для 90% із них це був перший сексуальний досвід.

Підозрювані також мали родини та дітей, але проживали окремо. Вину вони свою не визнають і говорять що подібних випадків не було.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *