Чернівчани на знак солідарності на годину загасять світло

Чернівчан закликають у знак солідарності із світовою спільнотою на годину загасити світло

На звернення Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів чернівчан закликають 28 березня долучитися до екологічної акції « Година Землі 2009» і разом з усім свідомим світом вимкнути електрику з 20.30 до 21.30.

Організатор екологічної акції – Всесвітній Фонд Природи (WWF) має на меті закликати людей до реальних спільних дій у боротьбі зі зміною клімату.

«Година Землі» повинна продемонструвати безпрецедентну солідарність світової спільноти , що звертається до лідерів усіх держав із закликом прийняти нову глобальну домовленість щодо боротьби з глобальним потеплінням.

У рамках цієї акції 28 березня на одну годину опиняться в темряві такі найбільші мегаполіси планети, як Токіо, Нью-Йорк, Буенос-Айрес, відомі історико-архітектурні пам’ятки – палац Квірінал та Колізей у Римі, Афінський акрополь, Ейфелева вежа у Парижі, Золоті Ворота Сан-Франциско, вежа CN в Торонто, Вежа Федерації у Москві та інші.

Всесвітній Фонд Природи очікує , що цього року в акції « Година Землі» візьмуть участь понад один мільярд людей в тисячах міст світу.

У Чернівцях під час «Години Землі» буде вимкнено зовнішнє освітлення площ та історико-архітектурних будівель, адміністративної будівлі Ратуші.

Є надія , що свідома громадськість міста, тисячі чернівчан долучаться до екологічної акції і свідомо 28 березня на годину вимкнуть зайве освітлення, демонструючи солідарність із світовою спільнотою. .

Акція « Година Землі» була за початкова у 2007 році у столиці Австралії – Сіднеї. Тоді 2,2 млн. домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік у акції взяли участь понад 50 млн. осіб з 35 країн світу.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *