У Чернівцях запроваджено автоматизовану систему управління швидкою медичною допомогою

У Чернівцях за роботою бригад «швидкої допомоги» встановлено трьохступеневий контроль

Автоматизована система управління «Ambulance» запроваджена у Чернівцях на станції швидкої медичної допомоги. Для цього торік було придбано комп’ютерну техніку та програмне забезпечення, а старші лікарі змін, диспетчери, медичні статистики, оператори комп’ютерного набору, загалом увесь персонал оперативно-диспетчерського відділу станції пройшли спеціальне навчання. Про це повідомила головний лікар Чернівецької міської станції швидкої медичної допомоги Любов Човган.

Автоматизована система управління «Ambulance» дає змогу мінімізувати втрати часу для прийняття викликів та передачі їх бригадам. Диспетчер станції та старший лікар зміни мають можливість відслідковувати місцезнаходження кожної бригади, контролювати час прибуття на виклик, час перебування на виклику та госпіталізацію хворих.

При аналізі карт виклику відслідковуються пацієнти з хронічною патологією, які часто користуються послугами швидкої медичної допомоги. Ці дані застосовуються для співпраці з амбулаторно-поліклінічними закладами міста, що дає можливість лікарям закладів активно проводити лікувально-профілактичні заходи з цією категорією хворих.

Загалом програма АСУ «Ambulance» забезпечує 3-ступеневий контроль за роботою бригад швидкої медичної допомоги, що значно покращує оперативність бригад ШМД та дає реальну економію паливно-мастильних матеріалів.

За словами Любов Човган, вже перші результати роботи з новим програмним забезпеченням засвідчили, що воно допомагає проводити різнобічний аналіз роботи бригад, кожного окремого лікаря, диспетчерської служби загалом та вживати адекватні заходи для покращання якості надання швидкої та невідкладної медичної допомоги мешканцям міста.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *